Θερμή υποδοχή της εθνικής μας ομάδα στην επιστροφή της στην Ελλάδα

φωτογραφίες: eurokinissi

Η μεσημεριανή πτήση της AEGEAN από το Βελιγράδι για την Αθήνα ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.30.

Ανάμεσα στους δεκάδες επιβάτες ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, που δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος.

Ο πιλότος του αεροσκάφους αφού καλωσόρισε τους επιβάτες δεν παρέλειψε να ενημερώσει πως στην πτήση για Αθήνα βρισκόταν και ο Ελληνας πρωταθλητής. Ο Τεντόγλου απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα των επιβατών, ενώ πιλότος και αεροσυνοδοί έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στον πρωταθλητή μας. Περίπου 1,5 ώρα αργότερα ο Τενόγλου, ο Κώστας Δουβαλίδης, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η Ειρήνη Βασιλείου και ο Νίκος Ανδρικόπουλος δέχθηκαν νέο κύμα αγάπης.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν για να τους υποδεχθούν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Δημάκος, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Αλέξης Αλεξόπουλος και η εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, Ξένια Αργειτάκη. Τα μέλη της αποστολής μας δέχθηκαν τις αγκαλιές των μελών του συμβουλίου και μαζί τις ευχές για μια καλύτερη συνέχεια. Λίγο αργότερα ο αθλητής βγήκε από την πύλη των αποσκευών και άκουσε τα φλας να ανάβουν για εκείνον. Φωτογράφοι και δημοσιογράφοι ήταν εκεί για να αποθανατίσουν το χρυσό μετάλλιο του αθλητή, καθώς και όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που μετείχαν στη διοργάνωση.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς που είστε σήμερα εδώ να υποδεχθούμε τον Μίλτο, την Ελισάβετ, την Ραφαέλα, τον Κώστα, την Ειρήνη και τον Νίκο, τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Μελέτογλου, τους προπονητής τους Γιώργο Πομάκσι, Ιωάννα Σιώμου, Κώστα Βογιατζάκη, Μπάμπη Σδρόλα και την φυσιοθεραπεύτρια της ομοσπονδίας, Ελισάβετ Αναστασάκη», είπε η Σοφία Σακοράφα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στην αίθουσα Τύπου του αεροδρομίου, με την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα.
«Μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας. Για εμένα προσωπικά, για τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, όλοι οι αθλητές μας από το νεότερο μέχρι τον πιο αναγνωρισμένο είναι η μία οικογένεια και στηρίζουμε κάθε μέλος αυτής της οικογένειας, όσο καλύτερα μπορούμε. Θέλουμε να νιώθουν όλοι την ασφάλεια και κυρίως αυτοί που ξεκινούν, της προοπτικής που μπορούν να έχουν , να νιώθουν όμως την ασφάλεια της προοπτικής και της εξέλιξης και οι αθλητές μας που έχουν φτάσει στην κορυφή. Και όταν μιλάω για οικογένεια μιλάω για τους αθλητές, τους προπονητές, αλλά και τα σωματεία. Σήμερα υποδεχόμαστε την εθνική μας, η οποία τίμησε τα χρώματα της χώρας μας, με τον καλύτερο τρόπο. Κάναμε μια μεγάλη επιτυχία. Ο Μίλτος έκανε έναν καταπληκτικό άλμα. Οι αθλητές μας, μας έκαναν όμως να θυμηθούμε πως ο αθλητισμός είναι μια έκφανση της ζωής, η οποία είναι μοναδική και δίνει συναισθήματα, που καμία άλλη συμπεριφορά στη ζωή μας δε μπορεί να μας δώσει. Ο αθλητής μας συγκίνησε και μας έκανε να αισθανθούμε περήφανοι για την απόδοση του, αλλά και για τη σοβαρότητα και την διαδρομή του, που τώρα ξεκινάει. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές μας καλή συνέχεια. Να είναι σίγουροι πως ο ΣΕΓΑΣ θα είναι αρωγός στην προσπάθεια τους», κατέληξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Από την πλευρά του ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, είπε: «Πολύ καλός αγώνας, χαίρομαι που πέτυχα το στόχο μου που ήταν να κάνω ρεκόρ και να νικήσω. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, με τον οποίο δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Και επίσης ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ, γιατί η νέα διοίκηση είναι δίπλα μας και μας βοηθάει». Σε ερώτηση για το άκυρο άλμα, απάντησε: «Αυτός είναι ένας νέος κανόνας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Μετά το πρώτο άλμα κάπως νευρίασα, επειδή πηδούσα πρώτος και ήθελα να τελειώσω τον αγώνα με την μία, βρήκε άκυρο για χιλιοστά. Αφού το έκανε στο πρώτο, εννοείται πως μπορούσα να το κάνω και πάλι κι έτσι έγινε. Η πρώτη σκέψη μετά από αυτό το άλμα, ήταν να κάνω κάτι καλύτερο και του λέω πάμε για ευρωπαϊκό ρεκόρ. Δεν τα κατάφερα, ωστόσο έκανα μια πολύ καλή επίδοση». Σχετικά με το αν μπορεί να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ, είπε: «Γενικά νιώθω πως μπορώ να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ. Η αυτοπεποίθηση μου έρχεται από την προπόνησή μου. Δουλεύω σωστά και βλέπω πως υπάρχουν τα ανάλογα αποτελέσματα».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι, είπε για την παρουσία του αθλητή του στο Βελιγράδι: «Θα συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και τους ίδιους στόχους, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπω σήμερα κι άλλα παιδιά από τη διοίκηση και θέλω όλοι μαζί ενωμένοι να παραμείνουμε. Να στηρίξουμε την Τασούλα Κελεσίδου να ενωθούμε όλοι και να γίνουμε μια νέα δύναμη. Όπως έγραψα στη φωτογραφία με την αγκαλιά του Μίλτου, είμαστε μια γροθιά και αυτή η γροθιά γίνεται πιο δυνατή. Εύχομαι σε όλους να αγαπάνε το στίβο και εμείς θα τους το ανταποδώσουμε».

Κατεβάστε την εφαρμογή