Ανοιξιάτικος χιονιάς και ρεκόρ στον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Φωτογραφίες//EUROKINISSI

Οι νιφάδες του χιονιού που έπκαι εφταν νωρίς το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος δεν στάθηκαν αρκετές για να πτοήσουν τους δρομείς που δυναμικά έδωσαν το “παρών” στον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και τον αγώνα των 5 χλμ, που πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Όλα ήταν έτοιμα στις 8.30 το πρωί ώστε να δωθεί η πρώτη εκκίνηση των δρομέων. Ελάχιστα λεπτά πριν την επίσημη εκκίνηση, την οποία έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραπατζή, ξεκίνησαν τον αγώνα τους οι δρομείς με τροχήλατα αμαξίδια. Ακολούθησε αμέσως μετά το πρώτο από τα έξι μπλοκ 1.000 δρομέων, στο οποίο είχαν ενταχθεί και οι αθλητές που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη παράλληλα με τον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Διαδοχικά και βάσει των οδηγιών και των ειδικών ρυθμίσεων που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ακολούθησαν τα επόμενα κύματα δρομέων, μετά τις εκκινήσεις που έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθήνας, Γιώργος Δημοπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο πρόεδρος της AIMS (Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων) Πάκο Μποράο με την η Β Ειδική Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παρασκευή Παχατουρίδου, το αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ Ξένια Αργειτάκη, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζάγαρης, η πρωταθλήτρια Μαρία Πολύζου και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αθλητισμού του ΟΠΑΝΔΑ.

Στις 11.45 από δόθηκαν οι εκκινήσεις των εννέα μπλόκς δρομέων στον αγώνα των 5 χλμ που χορηγεί ο ΟΠΑΠ. Την αρχή έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραπατζή κι ακολούθησαν η συνεργάτης αθλητισμού του Περιφεριάρχη Αττικής, Χριστίνα Γαλανοπούλου, ο πρόεδρος της AIMS (Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων) Πάκο Μποράο με την η Β Ειδική Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παρασκευή Παχατουρίδου, η πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών Στίβου Γεωργία Ζωγράφου, το αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ Ξένια Αργειτάκη, ο Δντης της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών Γιώργος Βλάχος και εκ μέρους του ΟΠΑΝΔΑ Γιώργος και Βικτωρία Τρομπέτα.

Το ποτάμι των δρομέων δεν άργησε να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας και λίγα λεπτά αργότερα οι πρώτοι αθλητές πέρασαν και τη γραμμή του τερματισμού. Ανάμεσά τους και η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σοφία Σακοράφα: Ραντεβού στον Αυθεντικό Μαραθώνιο 

“Χαρά και ικανοποίηση είναι τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν όλους όσους αγαπούμε το δρομικό κίνημα, όλους όσους εργαζόμαστες στον ΣΕΓΑΣ, καθώς ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τόσο ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας όσο και ο αγώνας των 5χλμ. που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του ΣΕΓΑΣ που χάρη στην εμπειρία τους και τη σκληρή δουλειά τους κατάφεραν να υλοποιήσουν το δύσκολο έργο της διοργάνωσης τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τον Δήμο Αθηναίων που έχει αποδειχθεί συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθεια μας, τους χορηγούς μας και ιδιαιτέρως τον μεγάλο χορηγό του αγώνα, την Ergo, τον χορηγό του αγώνα των 5 χλμ, ΟΠΑΠ, το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία, όπως και τους εθελοντές μας που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Νοέμβριο. Ραντεβού στο Καλλιμάρμαρο!”.

Κατεβάστε την εφαρμογή