Μαγική βραδιά! Μηνύματα ειρήνης και αλληλεγγύης στέλνει ο αθλητισμός

Φωτογραφίες//EUROKINISSI

Το τσουχτερό κρύο δεν στάθηκε εμπόδιο ώστε να γεμίσει το αμφιθέατρο της Τεχνόπολης από δρομείς και φίλους της μουσικής που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη,

που δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο του 10ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας που διοργανώνεται απο τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Τη βραδιά άνοιξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία στον χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ όλους όσους ήρθατε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τον μεγάλο Μικη, τον δικό μας Μίκη. Το να μιλήσει κάποιος για τον Μίκη, όπως και το να μιλήσει για τον αθλητισμό ειναι πολύ δύσκολο, καθώς εκπροσωπούν ιδέες και ιδανικά όπως η αλληλεγγύη και η ειρήνη σε μια εποχή που κόσμος φλέγεται και οι λαοί ματώνουν. Συγκινούμαι που ο Μαραθώνιος και ο Ημιμαραθώνιος είναι αφιερωμένοι σε δυο πολύ μεγάλους αγωνιστές, τον Γρήγορη Λαμπράκη και τον Μίκη Θεοδωράκη και όλοι μας θελουμε να πιστεύουμε ότι στηρίζουμε τα ιδανικά τους.Χθες ζήσαμε μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή με τη νίκη του Μίλτου Τεντόγλου και του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι. Ευχαριστώ τη Βιολέτα Ίκαρη, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον διευθυντή της ορχήστρας, Γιάννη Παπαζαχαριάκη, που θα μας χαρίσουν μια ευχάριστη βραδιά».
Παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τη συναυλία ο Γ.Γ. του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης, η Β΄ Ειδική Γραμματέας Παρασκευή Παχατουρίδου, η υπέυθυνη πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ Ελένη Μηλιαρονικολάκη, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού Χριστίνα Γαλανοπούλουστέλέχη του αθλητικού και του ευρύτερου πολιτικού και πολιτιστικού χώρου και πολλοί απλοί πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την συναυλία-αφιέρωμα του ΣΕΓΑΣ στον μεγάλο απόντα τον Μίκη Θεοδωράκη στον οποίο ήταν αφιερωμένη όπως και ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας.  

Η συναυλία ξεκίνησε και με τους τρεις ερμηνευτές επί σκηνής να τραγουδούν την «Άρνηση». Στη συνεχεια ο Κώστας Θωμαΐδης, η Βιολέτα Ίκαρη και ο Παντελής Θαλασσινός χάρισαν στο κοινό υπέροχες μελωδικές στιγμές, ερμηνεύοντας εμβληματικά τραγούδια οπως τα «Δόξα τω Θεω», «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Βραδιάζει», «Νύχτα Μαγικιά» -το οποίο αφιερώθηκε στον Μίλτο Τεντόγλου – «Όμορφη Πόλη», «Απαγωγή», «Δραπετσώνα», «Μέρα Μαγιού», « Απρίλη μου», μεταξυ πολλών άλλων. 

Οι ερμηνευτές που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους δρομείς του Ημιμαραθωνίου και τους αθλητές εν γένει. Η δίωρη συναυλία έκλεισε με ερμηνευτές και κοινό να ενώνουν τις φωνές τους και να τραγουδούν «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ».

Κατεβάστε την εφαρμογή