Βελιγράδι 2022: “Το πάλεψα για τον αδελφό μου”

 

 

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήταν από τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που συμμετείχαν με πρόσκληση στη φετινή διοργάνωση.

Μετά την δύσκολη σεζόν, λόγω του σοβαρού τροχαίου που είχε ο αδελφός της, η Πεσιρίδου κατάφερε να πάρει μέρος στους αγώνες του χειμώνα και τελικά να βρεθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η αθλήτρια τερμάτισε σήμερα στην έβδομη θέση της έκτης προκριματικής σειράς των 60 μ. εμπ. με 8.30 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση.

«Το ευχαριστήθηκα πολύ. Πριν μπω δεν αισθανόμουν καλά, ήθελα να βάλω τα κλάματα. Σκεφτόμουν, θα το κάνω για τον αδελφό μου. Πέρασα πολλά. Σκεφτόμουν αν θα έρθω στη διοργάνωση. Αλλά ήξερα ότι θα είναι καλό για εκείνον. Θα με δει στην τηλεόραση. Η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτό που συνέβη έχω αλλάξει πάρα πολύ. Είπα ότι προτεραιότητά μου αυτό το χειμώνα είναι η οικογένειά μου. Ακόμη και κάποιος να μου έλεγε να σταματήσω, θα σταμάταγα. Αλλά από τη στιγμή που γύρισα και πήγε στο γήπεδο, ξεχάστηκα λίγο. Όταν συνήλθε ο αδελφός μου, μου έλεγε έχω μια αδελφή που κάνει πρωταθλητισμό. Και μετά άρχισε να καταλαβαίνει και μου έλεγε εσύ κάνεις στίβο, κάνεις εμπόδια. Μάλιστα, ήταν Φεβρουάριος και μου έλεγε, εσύ τώρα έχεις αγώνες. Με βάση την προπόνηση που έκανα τη φετινή σεζόν και αυτό που έτρεξα εδώ, το 8.30 για μένα είναι επιτυχία. Από την αρχή έλεγα πως δεν με νοιάζει πολύ, γιατί ήταν δύσκολη χρονιά. Πιστεύω ότι το πάλεψα. Μου άρεσε που αντέδρασα και έφυγα σήμερα. Σίγουρα έγιναν τεχνικά λάθη. Είναι μια πίστα που δεν την πάτησα. Είχα και έλλειψη αγώνων. Αυτό πάντως μου έδωσε δύναμη για τη συνέχεια», είπε η Πεσιρίδου αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετώπισε μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε ο αδελφός της.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου στρέφει πλέον την προσοχή της στους αγώνες του ανοιχτού. Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού πέτυχε η Γαλλίδα Σιρένα Σάμπα Μαγιέλα με 7.91 ενώ ο ημιτελικός έκλεισε στα 8.17, της Ουκρανής Άνα Πλίστινα

Κατεβάστε την εφαρμογή