Βελιγράδι 2022: “Ήμουν σε θέση να κάνω ρεκόρ Ευρώπης”

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν όπως αναμενόταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του απογεύματος, αφού όχι μόνο συνέχισε το σερί νικών στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Το άλμα του στα 8,55 μ., που του έδωσε τη νίκη στο μήκος, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κόσμο στις εξέδρες, αλλά και από τους δημοσιογράφους. Με το τέλος του αγώνα, ο αθλητής μίλησε για ώρα στη μεικτή ζώνη.

Έτσι έπρεπε να γίνει. Το είχαμε συζητήσει με τον προπονητή μου, το είχαμε σχεδιάσει κι έγινε. Έκανα πολύ καλό ζέσταμα, πολύ καλές φόρες κι έτσι βγήκε αυτό που θέλαμε στα πρώτα άλματα“, είπε αρχικά ο αθλητής και σχολίασε για το γεγονός ότι έκανε το μεγάλο άλμα στις πρώτες προσπάθειες. “Το σκεφτόμουν όλη την εβδομάδα, πως αυτή τη φορά πρέπει να το κάνω στα πρώτα άλματα είδα πως πηδάω πρώτος και σκέφτηκα πως είναι καλό σημάδι. Σήμερα ήμουν πολύ καλά, θα μπορούσα να είχα κάνει ακόμη και το ευρωπαϊκό ρεκόρ (8,71 μ.), το τρίτο άλμα ήταν πολύ μεγάλο, αλλά και στο 8,51 μ. πάτησα αρκετά πίσω. Προσπάθησα αρκετά στον σημερινό αγώνα και μετά το τρίτο άλμα ήμουν αρκετά κουρασμένος. Ωστόσο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα σημερινά μου άλματα και τον αγώνα μου“.

Ο Τεντόγλου αναφέρθηκε και στους Έλληνες που ήταν σήμερα στις εξέδρες, ανάμεσα τους και η οικογένεια του. “Ήταν ωραία η αίσθηση στις εξέδρες με όλους τους Έλληνες. Ένιωθα όμορφα, ζήταγα και παλαμάκια, κάτι που δεν κάνω ποτέ στους αγώνες μου“.

Αναφορικά με το πως δούλεψε το τελευταίο διάστημα, σχολίασε: “Ήμουν στο μίτινγκ αρχές του μήνα και είδα το στάδιο και μετά από αυτό σκεφτόμουν μόνο τον αγώνα, έκανα κάποιες αλλαγές στο τρέξιμο. Υπήρχε πίεση για το χρυσό, έκανα το καλύτερο“.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από κάθε επιτυχία του αθλητή, δήλωσε: “Ο Μίλτος έκανε σήμερα αυτό που είχαμε σχεδιάσει κι έδειξε για μία ακόμη φορά τα αγωνιστικά του προσόντα και την ικανότητα του να εκτελεί αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Τα άλματα του ήταν πολύ μεγάλα και θα μπορούσε σήμερα να είχε πηδήσει ακόμη μακρύτερα. Ο Μίλτος συνεχίζει για τον ανοιχτό με τον ίδιο ζήλο και με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και είμαι σίγουρος πως θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις”,

Κατεβάστε την εφαρμογή