Σακοράφα: Πετύχαμε το στόχο μας, ασφαλής προορισμός η Αθήνα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 13:00 τα εγκαίνια του Κέντρου Εγγραφών του 10ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ERGO και της Athens Half Marathon Expo

στο πλαίσιο του αγώνα που υλοποιείται  με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Το σπουδαίο εκθεσιακό γεγονός, που κάθε χρόνο πλαισιώνει με μεγάλη επιτυχία τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό, με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τον πρόεδρο της AIMS (Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων), Πάκο Μποράο, να κόβουν την κόκκινη κορδέλα στην είσοδο της έκθεσης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αφού τόνισε αρχικά πως σε σχέση με τον φετινό Ημιμαραθώνιο «έχουν προβλεφθεί όλα όσα αφορούν στην ασφάλεια σε θέματα υγείας, όπως έχουν οριστεί από την Πολιτεία», προσέθεσε: «Ο Ημιμαραθώνιος είναι ένας ιστορικός αγώνας, που αναδεικνύει, ταυτοχρόνως, και την ιστορικότητα της πόλης μέσω της διαδρομής του. Επίσης καθιστά παγκοσμίως γνωστό, πως η Αθήνα είναι ένας ασφαλής προορισμός για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Είμαι πολύ χαρούμενη που επετεύχθη ο στόχος που θέσαμε εξ’ αρχής με τη συμμετοχή περίπου 15.000 δρομέων και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία».

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, η Σοφία Σακοράφα, συνοδευόμενη από τον Πάκο Μποράο, αλλά και τον Γιώργο Τρομπέτα, που παραβρέθηκε εκ μέρους του ΟΠΑΝΔΑ, ξεναγήθηκαν στους χώρους της Athens Half Marathon Expo. Την ίδια ώρα, άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να επισκέπτονται τον εκθεσιακό χώρο, ενώ οι εγγεγραμμένοι δρομείς ξεκίνησαν να προσέρχονται με σκοπό να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους (με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης) και το υλικό του Αγώνα.

Ο πρόεδρο της AIMS, Πάκο Μποράο, αφού ευχήθηκε από μέρους του καλή επιτυχία στους δρομείς τόνισε: «Η επιστροφή της διοργάνωσης μετά από δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας είναι κάτι που απολαμβάνουμε όλοι, οι διοργανωτές, το κοινό και φυσικά οι συμμετέχοντες».

Ο Γιώργος Τρομπέτας, εκ μέρους του ΟΠΑΝΔΑ, ανέφερε: «Επειδή περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια, ευελπιστούμε να κάνουμε έναν εξαιρετικό αγώνα. Έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε και από άποψη τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαστε δίπλα στον ΣΕΓΑΣ και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους».

Η Athens Half Marathon Expo πραγματοποιείται  στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Αθήνα)  έως και τις 19 Μαρτίου.

Ωράριο Λειτουργίας:

Πέμπτη 17/03: 13:00 – 20:00

Παρασκευή 18/03: 10:00 – 20:00

Σάββατο 19/03: 10:00 – 20:00

Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες την Πέμπτη (17/03) και την Παρασκευή (18/03) ενώ το Σάββατο το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται σε 10:00 – 18:00.

Μία ημέρα πριν από την εκκίνηση του 10ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ERGO, το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 17:00, στον χώρο της Τεχνόπολης, οι Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαΐδης και Βιολέτα Ίκαρη θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο φετινός Ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Το μεγάλο ραντεβού για τον Ημιμαραθωνίου της Αθήνας δίνεται την Κυριακή 20 Μαρτίου με την εκκίνηση του μεγάλου Αγώνα στις 08:30 στην Πλατεία Συντάγματος, επί της Λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ. ΟΠΑΠ επίσης στην Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος των οδών Όθωνος- Μητροπόλεως).

Κατεβάστε την εφαρμογή