Ρούσσος: “Τα δικά μου παπούτσια είναι το αμαξίδιο”

Έτοιμος να βρεθεί στην αφετηρία του Ημιμαραθωνίου, την Κυριακή 20 Μαρτίου είναι ο 41 ετών Νίκος Ρούσσος. Ο εκ Σύρου ορμώμενος δρομέας που έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε αγώνες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων

δεν τρέξει στο κέντρο της Αθήνας όπως οι υπόλοιποι δρομείς, αλλά θα είναι εποχούμενος, καθώς είναι αθλητής με ειδικές ανάγκες που αγωνίζεται με χειρήλατο αμαξίδιο. “Ό,τι είναι για τους υπόλοιπους δρομείς τα παπούτσια είναι για μένα το αμαξίδιο”, εξηγεί.

“Δεν με ενδιαφέρει η επίδοση στον αγώνα, αλλά κυρίως το να περάσω το μήνυμα ότι όλοι μπορούν να τρέξουν. Δεν χρειάζεται να κάθονται στον καναπέ” λέει στους συνεργάτες του Γραφείου Τύπου του ΣΕΓΑΣ, ο αθλητής του Παναθηναϊκού που έχει στο βιογραφικό του ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Πατέρας τεσσάρων παιδιών ηλικίας 10 και 5 ετών (η σύζυγος και σταθερή συμπαραστάτρια του έφερε στον κόσμο δύο φορές δίδυμα) και ιδιοκτήτης καταστήματος με παραδοσιακά προϊόντα στη Σύρο καταφέρνει να προπονείται πέντε ώρες την εβδομάδα.

“Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου δεν είναι η έλλειψη χρόνου. Είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν υποδομές για να προπονηθώ με ασφάλεια. Δεν μπορώ να βγω στον δρόμο χωρίς συνοδό. Εννοείται ότι είμαι εξοπλισμένος με κράνος και σημαιάκι, αλλά πάντα έχω το άγχος μην συμβεί κάποιο ατύχημα. Παρόλαυτα δεν σταματώ. Μια αναπηρία δεν μπορεί να με καθηλώσει και να μην μου επιτρέψει να προχωρήσω τη ζωή μου”, λέει ο Νίκος Ρούσσος που παραδέχεται ότι πριν συμβεί το ατύχημα που τον υποχρέωσε να κινείται με αμαξίδιο, όταν ήταν 30 ετών, δεν είχε σχέση με τον αθλητισμό.

“Σημασία για μένα έχει η συμμετοχή, να περάσω καλά και να τερματίσω υγιής. Δεν έχω στόχο να βγω πρώτος. Θέλω να χαρώ τον αγώνα”, καταλήγει και μας δίνει ραντεβού στη γραμμή της εκκίνησης.

Κατεβάστε την εφαρμογή