Βελιγράδι 2022:Το Βελιγράδι χρωματίστηκε στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

 

Ερχόμενος κανείς στο Βελιγράδι νιώθει τον παλμό της διεξαγωγής μιας μεγάλης διοργάνωσης. Ευγενικοί και ευδιάθετοι εθελοντές έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια και να εξυπηρετήσουν τις αποστολές.

Η πόλη παρά το μουντό, εξαιτίας του καιρού χρώμα, έχει καταφέρει να χρωματιστεί σε αρκετές γωνιές με τις ενδείξεις της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης της χειμερινής περιόδου. Αυτοί όμως που πάντα δίνουν τη νότα μιας μεγάλης διοργάνωσης είναι οι ίδιοι οι αθλητές, που με την παρουσία τους στους δρόμους και τα ξενοδοχεία σε μεταφέρουν από νωρίς στο ρυθμό της διοργάνωσης.

Η Stark Arena μόλις λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και πολύ κοντά στο όμορφο κέντρο της πόλης, επιβλητική και εντυπωσιακή προδιαθέτει για εξαιρετικούς αγώνες. Η εγκατάσταση μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 20.000 θεατές, ενώ έχουν γίνει σε αυτήν εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του 2017 πολλές άλλες αθλητικές διοργανώσεις, μουσικές συναυλίες, αλλά και η Eurovision.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Crowne Plazza, το οποίο είναι αρκετά κοντά στην εγκατάσταση των αγώνων. Η Θεοδώρα είναι η εθελόντρια που τους βοηθάει καθημερινά. Με ρίζες από τις Σέρρες, μέρος καταγωγής της μητέρας της, μπορεί στο σπίτι να μην μίλαγαν ελληνικά εκείνη όμως φρόντισε να μάθει τη γλώσσα καταγωγής της μητέρας της.

Η γνωριμία με το Stark Arena έγινε σήμερα το πρωί και την πρώτη της προπόνηση στην εγκατάσταση επέλεξε να κάνει η πρωταθλήτρια των σπριντ Ραφαέλα Σπανουδάκη, που μετέχει στον προκριματικό των 60 μ. το πρωί της Παρασκευής. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής απέφυγαν τον πρωινό συνωστισμό. Ο Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει την τελευταία του προπόνηση ενδυνάμωσης σε άλλο στάδιο, προκειμένου να μην χρειαστεί να έχει αναμονή και ταλαιπωρία στη Stark Arena.

Έντονη είναι η παρουσία στην πόλη και πολλών Ελλήνων που επέλεξαν να ταξιδέψουν στο Βελιγράδι για να δουν από κοντά την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών. Προπονητές από διάφορες πόλεις και ιδιαίτερα από τη Β. Ελλάδα έχουν ήδη φτάσει στην πρωτεύουσα της Σερβίας ώστε να δουν τόσο τον τελικό του Μίλτου Τεντόγλου, στην πρώτη ημέρα των αγώνων όσο και την προσπάθεια των υπολοίπων αθλητών και αθλητριών.

Οι μασκότ των αγώνων είναι το σμέουρο Λι και το δαμάσκηνο Ιβ, τους οποίους …συναντά κανείς σε πολλά σημεία της πόλης και που ήδη έχουν κλέψει την καρδιά μικρών και μεγάλων. Η Σερβία κάνει μεγάλη παραγωγή των δύο φρούτων παγκοσμίως και αυτός είναι και ο λόγος που επιλέχθηκαν για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Με καταβολές από την πόλη είναι σχεδιασμένα και τα κυκλικά μετάλλια, τα οποία παρουσιάζουν ορόσημα της σερβικής πρωτεύουσας από τη μία μεριά και το λογότυπο της διοργάνωσης, από την άλλη.Τα μετάλλια ζυγίζουν 270 γραμμάρια και έχουν πάχος 14 χιλιοστά.

Κατεβάστε την εφαρμογή