Κατερίνα Ασημακοπούλου: «Δυνατό τεστ ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας για το Μαραθώνιο»

Η Κατερίνα Ασημακοπούλου επιστρέφει στη φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, με στόχο να πετύχει την τρίτη της νίκη σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν νικήτρια τόσο το 2020, όταν η διοργάνωση έγινε στο Σχινιά, όσο και πέρσι στον 9ο Ηιμαραθώνιο της Αθήνας.

«Γύρισα μόλις στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας από την Κύπρο. Έκανα προετοιμασία για περίπου τρεις εβδομάδες στη Λευκωσία και στο προπονητικό κέντρο του ΓΣΠ. Είμαι ικανοποιημένη από τον όγκο προπόνησης που βγήκε. Ο βασικός στόχος είναι να τρέξω στις 24 Απριλίου στο Μαραθώνιο του Ένσεντε. Θα δοκιμάσω πρώτη φορά τις δυνάμεις μου σε μαραθώνιο στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας την Κυριακή είναι ένα δυνατό τεστ για μένα για να δω που βρίσκομαι. Θα είναι ο πρώτος μου αγώνας από πέρσι τον Δεκέμβριο. Ήταν βαρύ το πρόγραμμα το 2021. Είχα πάρει μέρος στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στα Τρίκαλα. Τον Νοέμβριο στο Μαραθώνιο της Αθήνας και τον Δεκέμβριο είχα μετάσχει με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στο Δουβλίνο. Έτσι, έπρεπε να ξεκουραστώ και μετά να μπω πάλι στις προπονήσεις. Την Κυριακή θέλω μια καλή εμφάνιση, να επιβεβαιώσω ότι είμαι σε καλή κατάσταση», δήλωσε η αθλήτρια του Νίκου Πολιά.

Η δρομέας του ΑΟ Μυκόνου είχε κάνει πέρσι μια πολύ καλή σεζόν. Στις 12 Σεπτεμβρίου είχε κερδίσει τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας με 1:18.34. Στις 31 Οκτωβρίου είχε πάρει τη δεύτερη θέση στα 8χλμ. γυναικών 28.03 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στα Τρίκαλα. Στις 14 Νοεμβρίου στο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είχε πάρει τη δεύτερη θέση με 2:48.12. Τέλος, στις 6 Δεκεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στο Δουβλίνο είχε πάρει την 69η θέση στα 8χλμ. σε 31.44. Να θυμίσουμε ότι ήταν νικήτρια και το 2020 στο Πανελλήνιο Ηιμαραθωνίου στο Σχινιά με 1:19.20.

Κατεβάστε την εφαρμογή