Παναγιώτης Καραΐσκος: «Έτοιμος για την 4η νίκη. Θα κυνηγήσω το ρεκόρ διαδρομής»

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετράει ήδη τρεις συνεχόμενες νίκες και ετοιμάζεται να πετύχει ακόμη μία.

«Η προετοιμασία ως τώρα έχει πάει πολύ καλά. Βοήθησε πολύ το βασικό στάδιο προετοιμασίας που έκανα για περίπου ένα μήνα στην Κύπρο. Η αλήθεια είναι ότι λόγω του Covid-19 είχα μείνει πίσω. Όμως στο διάστημα που ακολούθησε κατάφερα να επανέλθω. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στα Τρίκαλα ήταν η πρώτη μου κούρσα. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου στον αγώνα», δηλώνει ο αθλητής του Πανελληνίου ΓΣ, ο οποίος είχε πάρει την 4η θέση στα 10χλμ. τερματίζοντας σε 30.37.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα της Κυριακής 20 Μαρτίου είπε: «Οι προπονήσεις μου έχουν δείξει ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Αν ευνοήσουν και την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες πιστεύω ότι μπορώ να κυνηγήσω ένα ρεκόρ διαδρομής. Η διαδρομή από πέρσι έχει αλλάξει, είναι λίγο πιο δύσκολη. Όμως έχω διαβάσει τη διαδρομή και μπορώ να τη διαχειριστώ φέτος καλύτερα».

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος πέρσι είχε κερδίσει στη νέα διαδρομή με 1:08.32. Το 2019 ήταν η πρώτη του νίκη με 1:08.04 που είναι και το ρεκόρ σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου. Το 2020 είχε πάλι επικρατήσει με 1:09.33 με τον αγώνα να έχει γίνει στο Σχινιά. Ως γνωστόν ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας είχε ακυρωθεί λόγω των περιορισμών του Covid-19. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου είχε διεξαχθεί κανονικά.

Όσον αφορά τους φετινούς του στόχους ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ τόνισε: «Ο μεγάλος μου στόχος είναι να τρέξω ένα μαραθώνιο την άνοιξη. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη που. Θα δω πως θα πάει το πρόγραμμα».

Κατεβάστε την εφαρμογή