Η εθνική μας ομάδα έτοιμη για τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων

Η ελληνική ομάδα ρίψεων βρίσκεται από σήμερα στη Λεϊρία προκειμένου το Σαββατοκύριακο να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων.

Η αποστολή μας αποτελεί από 17 αθλητές και αθλήτριες, οι περισσότεροι από τους οποίους αγωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Χειμερινό Κύπελο Ρίψεων της Κρήτης κι έδειξαν πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης θα αγωνιστούν το Σάββατο (12/3) στη σφυροβολία με την προσδοκία να δουν εξίσου μεγάλες βολές με την περασμένη εβδομάδα. Ο Φραντζεσκάκης πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 77,89 μ. και έκλεισε θέση για τις δύο διοργανώσεις του 2022, ενώ ο Αναστασάκης με 77,11 μ. “έβγαλε” εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου. Οι αθλητές μας αγωνίζονται το Σάββατο και θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν ακόμη μεγαλύτερες βολές. Με υψηλές προσδοκίες θα μπει στον αγώνα και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, που πέτυχε 61,37 μ. στην Κρήτη και είναι η δεύτερη επίδοση στην Ευρώπη, αλλά η κορυφαία ανάμεσα στις μετέχουσες. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος κορυφαία ονόματα του ακοντισμού, όμως, η Τζένγκο με την αγωνιστική της παρουσία θα είναι σε θέση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο ίδιο αγώνισμα η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί και από την Ιωάννα Μάλλη που έχει ατομικό ρεκόρ 55,33 μέτρα.

Ο Ορέστης Ντουσάκης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κατηγορία Ανδρών Κ23 και θα επιδιώξει από νωρίς να δείξει την ικανότητα του. Ο αθλητής του Γιάννη Μπαρλή στη διάρκεια των αγώνων της Κρήτης πέτυχε 68,80 μ. και στη Λεϊρία θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό του 69,06 μέτρα. Μια θέση ψηλά στην κατάταξη θα διεκδικήσει και ο Δημήτρης Τσίτσος στον ακοντισμό, που έχει φετινό ρεκόρ 77,44 μ., επίδοση που τον φέρνει στις κορυφαίες ανάμεσα στους 12 που έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν. Την πρώτη ημέρα των αγώνων αγωνίζονται ακόμη η Αναστασία Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία Γυναικών Κ23, η Μαρία Μαγκούλια στη σφαιροβολία Γυναικών και ο Ιάσονας Θανόπουλος στη δισκοβολία Ανδρών.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θα είναι το δυνατό χαρτί της ομάδας στη δεύτερη ημέρα (Κυριακή, 13/3) των αγώνων . Η έμπειρη αθλήτρια ξεκίνησε τη χρονιά με 58,45 μ., ωστόσο θέλει από νωρίς στη σεζόν να βρει το δρόμο για βολές πάνω από τα 60,00 μέτρα. Το επίπεδο του αγώνα θα είναι αρκετά υψηλό με πολλές αθλήτριες να έχουν πετύχει ήδη βολές πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Στη σφαιροβολία Ανδρών ο Τάσος Λατιφλάρι και ο Οδυσσέας Μουζενίδης θέλουν βολές πάνω από τα 19,50 μ., ενώ στη σφαιροβολία των Ανδρών Κ23 ο Αννίβας Οικονόμου θα επιδιώξει να βελτιώσει εκ νέου το ατομικό του ρεκόρ. Στον ακοντισμό Γυναικών Κ23 θα πάρει μέρος η Μελπομένη Γρηγοριάδου.και στη σφυροβολία Γυναικών η νεαρή Σταυρούλα Κοσμίδού. Δύο νέες αθλήτριες με μέλλον στα αγωνίσματα τους, η Σοφία Κεσσίδη και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη θα αγωνιστούν σε δισκοβολία και σφυροβολία, αντίστοιχα.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε Livestreaming

Δείτε αποτελέσματα

Το πρόγραμμα των Ελλήνων

Σάββατο 12/3

14.00 Σφαιροβολία Γυναικών Ντραγκομίροβα

14.05 Δισκοβολία Ανδρών Θανόπουλος

14.50 Σφυροβολία Ανδρών Αναστασάκης/Φραντζεσκάκης

16.10 Ακοντισμός Γυναικών Τζένγκο/Μάλλη

18.30 Σφαιροβολία Γυναικών Μαγκούλια

19.05 Σφυροβολία Ανδρών Κ23 Ντουσάκης

19.25 Ακοντισμός  Γυναικών Κ23 Γρηγοριάδου

Κυριακή 13/3

12.00 Ακοντισμός Ανδρών Κ23 Τσίτσος

12.30 Σφυροβολία Γυναικών  Κοσμίδου

13.25 Σφαιροβολία Ανδρών Κ23 Οικονόμου

16.50 Δισκοβολία Γυναικών Αναγνωστοπούλου

17.50 Σφαιροβολία Ανδρών Μουζενίδης/Λατιφλάρι

18.40 Σφυροβολία Γυναικών Κ23 Τζατζιμάκη

19.20  Δισκοβολία Γυναικών Κ23 Κεσσίδη

Κατεβάστε την εφαρμογή