Έκλεισαν οι εγγραφές, 15.000 δρομείς στην εκκίνηση

Έτοιμοι να βρεθούν στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας το πρωί της 20ης Μαρτίου 2022 είναι οι 15.000 δρομείς, που δήλωσαν συμμετοχή στις διαδρομές τόσο του Ημιμαραθωνίου όσο και των 5 χλμ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανθρωπογεωγραφία του αγώνα που είναι αφιερωμένος από πέρυσι στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη και αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς διοργανώσεις στην κατηγορία της. Υλοποιείται δε, με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Στον Ημιμαραθώνιο έχουν δηλώσει συμμετοχή 6.000 δρομείς και στον αγώνα των 5 χλμ 9.000 δρομείς. Εξ αυτών το 50,3% επέλεξε να δώσει το “παρών” στον αγώνα μέσω ομαδικής εγγραφής, ενώ το 49,7% προτίμησε να δηλώσει συμμετοχή μεμονωμένα. 

Στο σημαντικό δρομικό γεγονός που αποτελεί κάθε χρόνο προάγγελο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο, το 61% των δρομέων είναι άνδρες και το 39% γυναίκες.

Οι περισσότεροι δρομείς είναι άνω των 35 ετών (65%), άνω των 60 ετών είναι το 4% και κάτω των 25 ετών το 11%, ενώ το 28% εκ του συνόλου των συμμετεχόντων έχουν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στο παρελθόν σε κάποια από τις διαδρομές είτε του Ημιμαραθωνίου, είτε του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. 

Η συμμετοχή των δρομέων στους μαζικούς αγώνες που διοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ θα πραγματοποιηθεί βάσει των οδηγιών και των ειδικών ρυθμίσεων που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Κατά συνέπεια όλοι οι δρομείς είτε θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, είτε θα διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης COVID-19 έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, δηλαδή έως το Σάββατο πριν τον αγώνα.

Φέτος και για λόγους ασφαλείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οι  αγώνες των 3χλμ. και παιδιών και ΑμεΑ 1000 μ. Να σημειωθεί ότι πλέον των δύο αγώνων – Ημιμαραθωνίου και 5χλμ – στο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου συμπεριλαμβάνεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος, θα διεξαχθεί σε block των 1.000 ατόμων στις 20 Μαρτίου στις 08.30 και ο αγώνας δρόμου 5χλμ, με ώρα εκκίνησης στις 11.45 επίσης σε block των 1.000 ατόμων. 

Η εμπειρία του ΣΕΓΑΣ σε επιτυχημένες διοργανώσεις μεγάλης κλίμακας και η αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων που απαιτούνται για την προστασία συμμετεχόντων και διοργανωτών από την πανδημία, εγγυώνται ότι η μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της Αθήνας με ασφάλεια.

Κατεβάστε την εφαρμογή