Πολύ καλό ξεκίνημα για την Τζένγκο με 61,37μ.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για την Ελίνα Τζενγκο, που έστειλε το ακόντιο στα 61,37μ. στη διάρκεια του Κυπέλλου Ρίψεων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έκανε μια ακόμη βολή στα 56,48μ. κι έπειτα επέλεξε να ολοκληρώσει τον αγώνα της,  προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για την επόμενη εβδομάδα, όπου θα γίνει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων, στην Πορτογαλία. Η Τζένγκο έχει ατομικό ρεκόρ 63,96μ. και στη διάρκεια της χρονιάς θα διεκδικήσει το όριο συμμετοχής τόσο για το παγκόσμιο του Όρεγκον, όσο και για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου. Το 61,37μ. είναι η δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο κι ένα πρώτο δείγμα για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία είναι φέτος η αθλήτρια.

Πολύ ελπιδοφόρο ήταν και το ντεμπούτο του Δημήτρη Τσίτσου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών. Ο τέταρτος το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 είχε βολή στα 77,44 μ. κι μία ακόμη έγκυρη στα 76,96 μ., στις τρεις βολές που επέλεξε να πραγματοποιήσει. Ο αθλητής έδειξε πως ακόμη και στον επόμενο αγώνα του, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Λεϊρία θα είναι σε θέση να βελτιώσει το ατομικό του 78,22 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή