Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των ρίψεων δίνουν ραντεβού στο Ηράκλειο

 

Στο Ηράκλειο της Κρήτης χτυπά η καρδιά του ελληνικού στίβου, αφού εκεί θα γίνει το Σάββατο το Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων. Η πρώτη διοργάνωση ανοιχτού, μία μόλις εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ρίψεων, στο οποίο η χώρα μας θα έχει συμμετοχή με μεγάλη Ομάδα.

Οι αγώνες της Κρήτης θα γίνουν σε δύο αθλητικές εγκαταστάσεις, με τον κύριο όγκο των αγωνισμάτων να φιλοξενείται στο στάδιο Ελευθερία στο κέντρο της πόλης και τον ακοντισμό στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η σφυροβολία των Ανδρών με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών. Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) από την Κύπρο ταξίδεψε απευθείας για το Ηράκλειο, ώστε να κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν. Ο αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και θέλει να κυνηγήσει από νωρίς στη σεζόν μεγάλες βολές. Με υψηλούς στόχους ξεκινάει τη χρονιά και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που το ερχόμενο Σαββατοκύριακα, θα διεκδικήσει τη διάκριση στη διοργάνωση της Λεϊρία κι έπειτα την πρόκριση στα κορυφαία γεγονός της χρονιάς. Στη σφυροβολία ξεχωρίζει ακόμη ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που από φέτος ανήκει στην κατηγορία Κ23 και στην ουσία κάνει μια μεταβατική σεζόν ενόψει των διοργανώσεων του 2023.

Στη δισκοβολία Γυναικών η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) ξεκινάει τη χρονιά με στόχο τη συμμετοχή τόσο στο Παγκόσμιο όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα,. Η διοργάνωση της Κρήτης θα αποτελεί για εκείνη ένα καλό τεστ ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ20 στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στην κατηγορία Κ23 με προσδοκίες που φτάνουν σε συμμετοχή και διάκριση σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της φετινής περιόδου. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών ο Δημήτρης Τσίτσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ξεκινάει τη χρονιά με στόχο να βρει από νωρίς βολές πάνω από τα 75,00 μέτρα.

Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) και ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) έκαναν δυνατό πέρασμα στον κλειστό και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον ανοιχτό. Οι δύο αθλητές έκλεισαν τη χειμερινή σεζόν με 19,25 μ. και 19,19 μ. και αναμένεται σύντομα στους αγώνες του ανοιχτού να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) έχει μπροστά της ως μεγάλο στόχο τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κ20 στο Κάλι στο αγώνισμα της σφαιροβολίας, ενώ στην ίδια διοργάνωση στοχεύει και ο Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών) στη σφυροβολία. Η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) θα κυνηγήσει από νωρίς το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Κ18 στη δισκοβολία και Άγγελος Μαντζουράνης (ΓΣ Κηφισιάς) στη σφυροβολία.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Κατεβάστε την εφαρμογή