Απολύτως νόμιμη η συμμετοχή των σωματείων στα Πανελλήνια ανωμάλου και κλειστού

Επειδή γίναμε αποδέκτες ερωτημάτων από Συλλόγους σχετικά με δημοσίευμα που αφορούσε αντικανονική συμμετοχή αθλητών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν πρόσφατα (Ανωμάλου & Κλειστού) και προς αποφυγή παραπληροφόρησης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η συμμετοχή των σωματείων στις δύο διοργανώσεις βασίστηκε στην εγκύκλιο που έχει αποσταλεί από την ΓΓΑ στις 7 Οκτωβρίου 2021 προς όλες τις Ομοσπονδίες και η οποία στην παράγραφο Β σαφώς αναφέρει:

«….. Επομένως, κατά την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 σε πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα ή στις τελικές φάσεις πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων συμμετέχουν μόνο σωματεία τα οποία έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση. Ωστόσο, για την εν λόγω αγωνιστική περίοδο 2021-2022 δεν απαιτείται τα σωματεία να έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του Ν. 4714/2020.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες καλούνται να διασφαλίσουν ότι κατά την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στους πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα ή στις τελικές φάσεις πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων που διοργανώνουν οι ίδιες συμμετέχουν αποκλειστικά σωματεία με ειδική αθλητική αναγνώριση. Η συμμετοχή, με ευθύνη της οικείας ομοσπονδίας, σωματείων χωρίς ειδική αθλητική αναγνώριση είναι μη σύννομη».

Επειδή αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα δημοσιευμάτων που προκαλούν σύγχυση, χωρίς προηγούμενη διασταύρωση, παρακαλούμε τα Σωματεία και τους αθλητές να απευθύνονται στην Ομοσπονδία προκειμένου να έχουν έγκυρη ενημέρωση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων: ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΟΥΜΠΑΣ 

Ο Διευθυντής Αγώνων ΣΕΓΑΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΟΓΚΑΣ 

Η εγκύκλιος

 

Κατεβάστε την εφαρμογή