Ο Παπαμιχαήλ δίνει το παρών σε μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ πιστός στο ραντεβού του με τις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη, δε θα μπορούσε να απουσίαζε από το πρώτο σπουδαίο γεγονός της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην.

Ο έμπειρος αθλητής με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τέσσερις σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού αναχώρησε σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα για το Μουσκάτ του Ομάν. Εκεί θα έχει τη ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στα 35χλμ., το αγώνισμα το οποίο παίρνει από φέτος τη θέση των 50χλμ. βάδην.

“Οι συνθήκες φαίνεται πως θα είναι δύσκολες. Φύγαμε σήμερα από την Καρδίτσα με χιόνια και θα πάμε σε υψηλές θερμοκρασίες στο Ομάν. Ο αγώνας θα είναι υψηλού επιπέδου αφού έχουν δηλωθεί τα κορυφαία ονόματα του βάδην, πολλά από τα 20χλμ. και πολλά άλλα από τα 50χλμ. βάδην. Εγώ όπως κάνω πάντα θα προσπαθήσω να κινηθώ σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό”, είπε αρχικά ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ και συμπλήρωσε: “Τα 35χλμ. βάδην μου ταιριάζουν περισσότερο απ΄ότι τα 50χλμ. βάδην, που ήταν μέχρι πέρυσι στο πρόγραμμα των αγώνων. Σε αυτό παίζει ρόλο και η ικανότητα μου στην ταχύτητα. Παρόλα αυτά ακόμη δεν έχω φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων μου. Και στα Μέγαρα δεν ήμουν όσο καλά θα ήθελα”. Ο Παπαμιχαήλ έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 2.39.43, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 2.36.45 από την περσινή χρονιά.

“Είμαι ψηλά στην κατάταξη για πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δε θεωρώ πως θα έχω πρόβλημα με αυτό. Σίγουρα με ενδιαφέρει και η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Η χρονιά έχει πολλές προκλήσεις και πρέπει να γίνει σωστή κατανομή προκειμένου να βγει σωστά. Στο πρόγραμμα μου υπάρχει και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ελλάδα. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η σεζόν και θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε”, κατέληξε ο έμπειρος αθλητής.

Κατεβάστε την εφαρμογή