Νίκη και όριο για τον Γρηγόρη Χάσο στο ύψος

Ένα από τα τελευταία αγωνίσματα της ημέρας ήταν το ύψος των Ανδρών, εκεί όπου ο έφηβος Γρηγόρης Χάσος (ΓΕ Φλώρινας) ήταν ο νικητής με άλμα στα 2,19 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό ρου ρεκόρ και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι.

Ο νεαρός αθλητής του Θοδωρή Δόση ξεπέρασε δύο φορές ρο προηγούμενο ρεκόρ του (2,12 μ.) , αφού νωρίτερα ανέβηκε πάνω από τα 2,15 μέτρα. Ο αθλητής είχε καλές προσπάθειες και στα 2,22 μ., που ήταν το επόμενο ύψος που τοποθετήθηκε ο πήχης. “Ήθελα να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο και τα κατάφερα. Η αλλαγή περιβάλλοντος από την Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη με βοήθησε πολύ, αφού πλέον γυμνάζομαι σε καλές αθλητικές εγκαταστάσεις”, είπε ο αθλητής, που κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Δεύτερος με 2,15 μ. ήταν ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) και τρίτος ο Ανδρέας Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας) με 2,03 μέτρα.

Η νεάνιδα Αλίνα Φλώρου – Δημητριάδου (ΓΣ Κηφισιάς) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο επί κοντώ με άλμα στα 3,95 μ. και ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,05 μ., προκειμένου να πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, ύψος που θα έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει και στις διοργανώσεις του ανοιχτού. Η Μυρτώ Κασσωτάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν δεύτερη με 3,85 μ. και η Ηρώ Βραδύ (Κερκυραϊκός) τρίτη με 3,75 μέτρα. Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,15 μ. κι έτσι ακυρώθηκε. Η αθλήτρια αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στη σεζόν λόγω του προβλήματος στη μέση και δεν έχει καταφέρ3ει μέχρι σήμερα να πετύχει αυτό που θα ήθελε.

Στο μήκος των γυναικών η νίκη πήγε στη Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ) με 6,06 μ. και ακολούθησαν η Ναταλία Μπέση (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 5,94 μ. και Αναστασία Σαρλάνη (Αμεινίας Μεσογείων) με 5,83 μέτρα. 

Παρακολουθήστε τη ροή των αγώνων στα social media της Ομοσπονδίας. Για άμεση ενημέρωση αποτελεσμάτων κατεβάστε την εφαρμογή Roster athletics.

Δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κατεβάστε την εφαρμογή