Εξαιρετικός και πάλι ο Τεντόγλου…δεν του έφτασαν τα 8,20 μέτρα

Με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο έκανε υπόκλιση στην κατάμεστη εξέδρα του  Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και χαιρετώντας τους θεατές κατευθύνθηκε στο διάδρομο του μήκους για έναν ακόμη αγώνα.

Για τον Μίλτο Τεντόγλου ο σημερινός αγώνας ήταν μία ακόμη ευκαιρία να κυνηγήσει μια μεγάλη επίδοση γιατί όχι και το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του μήκους ολοκλήρωσε την παρουσία του στα 8,20 μ., που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση του στην σεζόν μετά το 8,22 μέτρα. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,74 μ., έκανε 8,13 μ. στο δεύτερο άλμα, ήταν άκυρος στο τρίτο και μετά το 8,20 μ. στο τέταρτο άλμα ολοκλήρωσε τον αγώνα του. Το άκυρο του Τεντόγλου ήταν μεγάλο, αφού ο αθλητής “προσγειώθηκε” οριακά στην άκρη του σκάμματος. 

“Ένιωθα καλά αλλά δεν μπορούσα να το βρω. Παρότι αρχικά είχαμε πει να κάνω τρία άλματα συνέχισα και στο τέταρτο, καθώς ήξερα πως μπορώ να βρω ένα καλύτερο άλμα. Το 8,20 μ. είναι μια καλή επίδοση, αλλά σήμερα θα μπορούσα να κάνω μια καλύτερη επίδοση”, είπε αρχικά ο Τεντόγλου και συμπλήρωσε: ” “Πολύ όμορφο το συναίσθημα να έχει τόσο κόσμο στις εξέδρες. Το ζεις διαφορετικά το απολαμβάνεις. Ήταν καλύτερα απ΄ότι στους αγώνες που έκανα φέτος στο εξωτερικό”, ο αθλητής αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο. “Φοβάμαι λίγο για το Βελιγράδι, καθώς με ανησυχεί ο αγωνιστικός χώρος. Γενικά δεν με βοηθάει το ξύλο. Θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ νωρίτερα στο μίτινγκ του Βελιγραδίου στο ίδιο στάδιο όπου θα γίνει το Παγκόσμιο και θα έχω καλύτερη άποψη για τον αγωνιστικό χώρο”. Ο Τεντόγλου δεν παρέλειψε να προκαλέσει τον Δημήτρη Τσιάμη και σε μια ιδιότυπη κόντρα. “Δήλωσε πως είναι ο καλύτερος στην άσκηση τσιγκολελέτα. Τον προκαλώ να έρθει σε αγώνα να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος”, είπε γελώντας ο ο αθλητής.

Ο Τεντόγλου μετά το τέλος του αγώνα είχε την ευκαιρία να μοιράσει δεκάδες αυτόγραφα και να βγει υπομονετικά φωτογραφίες με πολλά μικρά παιδιά που έσπευσαν να τον γνωρίσουν από κοντά.
Δεύτερος στο μήκος ήταν ο Βασίλης Μαρτινάκης (ΓΣ Σέρρες 93) με 7.34 και τρίτος ο Αντώνης Στυλιανίδης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 7,32 μέτρα.

Παρακολουθήστε τη ροή των αγώνων στα social media της Ομοσπονδίας. Για άμεση ενημέρωση αποτελεσμάτων κατεβάστε την εφαρμογή Roster athletics.

Δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κατεβάστε την εφαρμογή