Φοβερές Αναστασίου και Εμμανουηλίδου στα 200 μέτρα

Πολύ καλή κούρσα έγινε στα 200 μ. των γυναικών με τρεις νέες αθλήτριες να πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) βρήκε την κούρσα που έψαχνε και κατάφερε να τερματίσει σε 23.96. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάκσι βελτίωσε το 24.11 του πρωινού προκριματικού και έγινε η έβδομη Ελληνίδα όλων των εποχών που σπάει το φράγμα των 24.00. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η νεάνδα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), που στην μόλις δεύτερη κούρσα της στον κλεiστό στα 200 μ. σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με 24.42. Η αθλήτρια βελτίωσε το 24.50 της Όλγας Καϊδατζή από τις 15/2/1998. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) με 24.89. Εκτός συναγωνισμού συμμετείχε στον αγώνα η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου που πέτυχε 23.74. “Μπήκα στα 200 μ. με στόχο να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ και τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα το στόχο μου. Τώρα πλέον στρέφω την προσοχή μου στον ανοιχτό στίβο τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μέτρα“, είπε η Εμμανουηλίδου εμφανώς χαρούμενη.

Στους Άνδρες ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος) έκανε την μεγάλη επανεμφάνιση επικρατώντας στα 200 μ. με 21.37 και νέο ατομικό ρεκόρ. “Εκανα κάποια λάθη, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι επέστρεψα σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων μου. Πιστεύω πως έχω τη δυνατότητα να τρέξω ακόμη γρηγορότερα“, είπε ο Γκαραγκάνης. Δεύτερος στα 200 μ. ήταν ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΠΑΟ) με 21.63 και τρίτος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (Αθλος Κερατσινίου) με 21.68, κοντά στο ατομικό του ρεκόρ.

Παρακολουθήστε τη ροή των αγώνων στα social media της Ομοσπονδίας. Για άμεση ενημέρωση αποτελεσμάτων κατεβάστε την εφαρμογή Roster athletics.

Δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κατεβάστε την εφαρμογή