Η Μαρινάκου το νταμπλ, η Κάσσου το πανελλήνιο ρεκόρ

Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) έκανε το νταμπλ για δεύτερη διαδοχική σεζόν, αφού μετά τα 1.500 μ. αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στα 3.000 μ. με 9.26.43.

Η έμπειρη αθλήτρια στη δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και έδειξε να βρίσκει το ρυθμό της μετά την περιπέτεια με τον covid-19. 

Η συναθλήτρια της στο γκρουπ του Σταύρου Καρρέ, Μαρία Κάσσου (Πανναξιακός) ήταν αυτή που ξεχώρισε, αφού τερμάτισε σε 9.31.16 και κατέριψε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας Κ20 το οποίο ήταν 9.32.33 και ανήκε στην Αναστασία Καρακατσάνη από τις 20/2/2011. Η νεαρή είχε δείξει από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα πως μπορεί να βελτιώσει το ρεκόρ, αφού είχε πετύχει 9.32.59.

Η αθλήτρια από τη Μυτιλήνη πέτυχε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Κάλι της Κολομβίας. “Μπήκαμε στον αγώνα για να κάνουμε το ρεκόρ. Τρόμαξα λίγο στην αρχή γιατί τα περάσματα πήγαν λίγο πιο αργά από ότι υπολόγιζα. Με βοήθησε πολύ ο συναγωνισμός με την Αναστασία με την οποία είχαμε συζητήσει νωρίτερα για την κούρσα. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο σε διοργάνωση κλειστού. Είναι ένας δείκτης πως μπορώ να τρέξω ακόμη γρηγορότερα στον ανοιχτό. Το καλοκαίρι θα κυνηγήσω το όριο και στα 5.000 μέτρα”, είπε η νεαρή αθλήτρια.

Η Αναστασία Μαρινάκου στάθηκε περισσότερο στην παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του ΣΕΦ. “Χαίρομαι για τη νίκη, μα περισσότερο χαίρομαι για την εξαιρετική ατμόσφαιρα. Οι φίλοι του στίβου ήταν σήμερα εδώ και στήριξαν τις προσπάθειες μας. Ηταν πραγματικά υπέροχα”, είπε η αθλήτρια. 

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ντενίσα Μπάλλα (ΠΓΣ) με 9.57.79.

Στα 800 μ. των ανδρών την έκπληξη έκανε ο 20χρονος Γιώργος Ματζαρίδης (ΑΣ Ορεστιάδας) με 1.53.32, που εκμεταλλεύτηκε τον αργό ρυθμό στην κούρσα. Δεύτερος ήταν ο Χαρίδημος Ξενιδάκης (Σητειακός) με 1.54.70 και τρίτος ο Χαράλαμπος Λαγός (ΓΣ Τρικάλων) με 1.55.77.

Δείτε το πρωινό πρόγραμμα των αγώνων σε livestreaming μετάδοση

Παρακολουθήστε τη ροή των αγώνων στα social media της Ομοσπονδίας. Για άμεση ενημέρωση αποτελεσμάτων κατεβάστε την εφαρμογή Roster athletics.

Δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή