Ατομικό για την Χριστογεώργου, νίκες για Τσιάμη, Δημητράκη και Μαρινάκου

 

Η Ελευθερία Χριστογεώργου (φωτογραφία -ΓΣ Κηφισιάς) ήταν νικήτρια στο ύψος με άλμα στα 1,87 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Η νεαρή μπήκε στον αγώνα με άλμα στα 1,83 μ. και στη διάρκεια του κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της δύο φορές, αφού πριν το 1,87 μ. ξεπέρασε και το 1,85 μέτρα.
Είμαι χαρούμενη γιατί σήμερα βγήκε μια επίδοση που ήθελα εδώ και καιρό. Τα άλματα στις προηγούμενες διοργανώσεις δεν με αντιπροσώπευαν κι έτσι χαίρομαι πολύ που κατάφερα να ανέβω ψηλά. Συνεχίζουμε την προπόνηση μας με στόχο σε κάθε αγώνα μας να ανεβαίνουμε ακόμη υψηλότερα. Θέλω να συνεχίσω στο Βαλκανικό κι έπειτα να συνεχίσω στον ανοιχτό. Η σημερινή ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα σε τόσο μεγάλο ύψος“, είπε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, που στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 1,89 μέτρα. Δεύτερη στο ύψος ήταν η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) με 1,83 μ. και χαμένες στη συνέχεια προσπάθειες στο 1,85 μέτρα. Η 18χρονη Αντζέλικα Τόπιτς (Σερβία), κόρη του Ντράγκουντιν Τόπιτς, αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού και πέρασε το 1,91 μ., ενώ ο Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) ακολούθησε με 1,87 μέτρα.

Ο Ανδρέας Δημητράκης έφτασε στην 13η νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αφού τερμάτισε τα 1.500 μ. σε 3.48.40 και πέτυχε τον πρωταρχικό στόχο, που ήταν η κατάκτηση της νίκης. “Η σεζόν φέτος δεν πήγε όπως θα θέλαμε καθώς είχα έναν τραυματισμό που με κράτησε πίσω. Αν και εφόσον κληθώ θα τρέξω και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, προκειμένου να βελτιώσω την επίδοση μου“, είπε ο Δημητράκης που άφησε στη δεύτερη θέση τον Μάριο Αναγνώστου (ΑΣ Αναγέννηση Λαμίας) με 3.49.38 και στην τρίτη τον νεαρό Παναγιώτη Πετρουλάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.49.38. “Βελτίωσα το ατομικό μου ρεκόρ και έδειξε πως είμαι σε καλή κατάσταση. Η χρονιά έχει πάει πολύ καλά και το σημαντικό είναι ότι κυνηγάω κάθε αγώνα“, είπε ο Πετρουλάκης.

Ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) χρειάστηκε ένα άλμα στα 16,27 μ. για να φτάσει στην 16η νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού. Ο έμπειρος αθλητής είχε μόνο δύο έγκυρα άλματα, το πρώτο στα 16,27 μ. και το δεύτερο στα 15,95 μέτρα. Ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) ήταν δεύτερος με 16,15 μ. και άλματα ακόμη στα 15,0 μ., 16,11 μ. και 16,19 μέτρα. Ο αθλητής είχε μια έντονη κράμπα στην τέταρτη προσπάθεια και από τις εξετάσεις, που θα κάνει αύριο,  θα αποφασίσει αν συνεχίσει στον επόμενο αγώνα του στο indoor Tour της Μαδρίτης. Η τριάδα στο τριπλούν έκλεισε με τον Νίκο Ανδρικόπουλο (Αμεινίας Μεσογείων) με 15,62 μέτρα.

Με νίκη συνδύασε τη συμμετοχή της και η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) που δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται από την αλλαγή που έκανε η Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ) στα τελευταία 300 μέτρα. Η Μαρινάκου κατάφερε να τερματίσει σε 4.24.73 και η Κυριακοπούλου σε 4.25.87. Η Ντενίσσα Μπαλά (ΠΓΣ) ήταν τρίτη με 4.35.27 και η κορασίδα Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη (Σχολή Μωραΐτη) τέταρτη με 4.39.64 και επιβεβαίωσε εκ νέου το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ18. “Τελικά κατάφερα να επανέλθω. Θα μπω αύριο και στα 3.000 μ. με στόχο να κάνω το νταμπλ. Διαχειρίστηκα καλά την κούρσα και αντέδρασα όταν η Ανθή έκανε την αλλαγή“, είπε η Μαρινάκου με το τέλος του αγώνα.

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κατεβάστε την εφαρμογή