Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού: Απογευματινό πρόγραμμα

Το απογευματινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού άνοιξε με μια ζεστή ατμόσφαιρα στην εγκατάσταση χάρη στην μεγάλη παρουσία κόσμου στις εξέδρες.

Ο νέος τρόπος παρουσίασης αθλητών και αθλητριών κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και η χρήση του cube στην οροφή του Σταδίου έδωσαν νέο αέρα στη διοργάνωση και τη δυνατότητα σε θεατές από τις εξέδρες, αλλά και από την τηλεόραση να έχουν ακόμη μεγαλύτερη επαφή με τη δράση στον αγωνιστικό χώρο.

Η Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) αναδείχθηκε νικήτρια στα 3.000 μ. Γυναικών με 13.48.38, στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΑΣ Ίκαρος) ήταν δεύτερη με 14.20.65 και η Σεβαστιανή Ασλανίδου (ΓΣ Ίκαρος) τρίτη με 14.52.12.

Ο σημερινός αγώνας ήταν προπόνηση ενόψει της συμμετοχής μου στο Παγκόσμιο Ομάδων του βάδην, την ερχόμενη εβδομάδα στο Αμάν. Εχουμε υψηλούς στόχους και μεγάλη φιλοδοξία για τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση, έχουμε δει και τις συμμετοχές, αν όλη η ομάδα λειτουργήσει καλά θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα. Σαν ομάδα έχουμε δουλέψει πολύ και πιστεύουμε σε μια καλή παρουσία. Βοηθάει πάρα πολύ να υπάρχει γκρουπ και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Στόχος μου στη σεζόν να κάνω μια καλή παρουσία στα 35χλμ.”, είπε η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου για τη σημερινή της νίκη.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) κατέκτησε μία ακόμη νίκη στην ιστορία της διοργάνωσης και στην όγδοη στο σύνολο με 19.44.18. Ο αθλητής στον τελευταίο του αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Ομάδων συμμετείχε στο πρωτάθλημα περισσότερο για να κάνει έναν αγώνα ταχύτητας. “Ο αγώνας ήταν καθαρά προπονητικός. Ήθελα λίγο να δω την ταχύτητα μου. Είμαι καλά έχω αρχίσει και ξεκουράζομαι και πιστεύω πως θα έχω μια καλή παρουσία στο Μουσκάτ“, είπε ο Παπαπαμιχαήλ, που θα αγωνιστεί στα 35χλμ. βάδην. Δεύτερος στο πρωτάθλημα ήταν ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΟΦΗ) με 20.28.82 και τρίτος ο Γιάννης Βαϊτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 21.11.67.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) αναδείχθηκε νικητής στη σφαιροβολία με προσπάθεια στα 19,25 μ. στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρίψεων, που θα γίνει τον επόμενο μήνα. “Δεν έχω δουλέψει για τον χειμώνα. Οι αγώνες που έκανα ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ρίψεων. Πιστεύω εκεί θα είμαι στην κατάσταση που θέλω“, είπε ο αθλητής που άφησε στη δεύτερη θέση τον Τάσο Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 19,14 μ. και στην τρίτη τον Ελευθέριο Λαμπίδη- Χοχρέκ (ΠΑΟΚ) με 17,31 μ.

Η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 13,41 μ., στον πρώτο της στην ουσία αγώνα στη σεζόν μετά την περιπέτεια με τον covid-19, που την κράτησε πίσω στις προπονήσεις. Η Καρύδη έχει στρέψει πλέον την προσοχή της στις διοργανώσεις του καλοκαιριού εκεί όπου θα επιδιώξει να κυνηγήσει τα ατομικά της ρεκόρ. Δεύτερη στο τριπλούν ήταν η  Χριστίνα Αλβερτσιάν (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 12,86 μ. και τρίτη η Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) με 12,56 μέτρα. 

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στα social media της Ομοσπονδίας. Για άμεση ενημέρωση αποτελεσμάτων κατεβάστε την εφαρμογή Roster athletics.

Δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση  

Κατεβάστε την εφαρμογή