Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού: Πρωινό πρόγραμμα

Το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας άνοιξε σήμερα με τα προκριματικά των 60 μέτρα.

Με την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες και με γιορτινή ατμόσφαιρα στην εγκατάσταση οι αθλητές και αθλήτριες, που ξεκίνησαν από νωρίς τις προσπάθειες τους έδειξαν σε καλή κατάσταση. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) παρότι ταλαιπωρείται τον τελευταίο καιρό από τενοντίτιδα και έβαλε ακόμη και την παράμετρο της μη συμμετοχής στη διοργάνωση, πέτυχε τον καλύτερο χρόνο με 7.32. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη έφυγε πολύ καλά στην εκκίνηση και αποσπάστηκε πολύ εύκολα από τις αντιπάλους τους τερματίζοντας με διαφορά στην πρώτη θέση. Η Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ) έκανε τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν μετά τον τραυματισμό και πέτυχε 7.44, ενώ σταθερά γρήγορες ήταν η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑ0) και Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης), που αμφότερες πέτυχαν 7.48, όσο το φετινό τους ρεκόρ.

Η νεάνιδα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) σημείωσε 7.50 και αναμένεται και αυτό στον απογευματινό τελικό να διεκδικήσει θέση ψηλά στην κατάταξη.

Στα 60 μ. των Ανδρών την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) με 6.77. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα θα τρέξει με στόχο μια επίδοση κάτω από το φετινό του 6.70.

Φετινό ρεκόρ σημείωσε ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος) που τερμάτισε σε 6.83 κι έδειξε πως έχει το περιθώριο να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Τον ίδιο χρόνο σημείωσαν τόσο ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), όσο και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (Άθλος Κερατσινίου).

Στα 400 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου) νικητής στην περσινή διοργάνωση, πέτυχε την καλύτερη επίδοση με 48.03 και ξεπέρασε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 48.12 από το 2021. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο Χαρίδημος Ξενιδάκης (ΑΟ Σητειακός), που πέτυχε 48.54 και έδειξε σε καλή κατάσταση. Ο Σπύρος Δουκατέλης (Κερκυραϊκός ΓΣ) σημείωσε την τρίτη επίδοση του προκριματικού με 49.06.

Στα 400 μ. των γυναικών η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) δίχως να πιεστεί τερμάτισε σε 55.47, ενώ η Μαρίτα Αργυρού (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) σε 55.94.

Η χρήση του cube έδωσε μια επιπλέον αίσθηση αμεσότητας σε όσους ήταν στην εγκατάσταση, αφού είχαν την δυνατότητα να βλέπουν την εικόνα που έδινε η κάμερα και να παρακολουθούν τις replay προσπάθειες. Η λειτουργία του cube δείχνει την πρόθεση της Ομοσπονδίας να αναβαθμίσει το επίπεδο των διοργανώσεων της.

 Δείτε το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας σε livestreaming μετάδοση. Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στα social media της Ομοσπονδίας. Για άμεση ενημέρωση αποτελεσμάτων κατεβάστε την εφαρμογή Roster athletics.

Δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση  

Κατεβάστε την εφαρμογή