Μίλτος Τεντόγλου: “Θέλω να κλείσω τη σεζόν με πανελλήνιο ρεκόρ”

Ψυχρός εκτελεστής. Ικανός να αντιδράσει από το πρώτο μέχρι το έκτο άλμα. Οπως άλλωστε έκανε και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έκτο του άλμα. Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) έχει τα σωματικά και ψυχικά χαρίσματα να αποτελέσει τον κορυφαίο άλτη του μήκους στα επόμεμα χρόνια. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει η μέχρι τώρα πορεία του στα στάδια του κόσμου.

Ο μόλις 24 ετών αθλητής έχει καταφέρει να δει το όνομα του στην κορυφή πολλών σπουδαίων διοργανώσεων. Η παρουσία του στις μέχρι τώρα διοργανώσεις στη σεζόν δείχνει πως και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους κορυφαίους αγώνες της χρονιάς.

Η χρονιά ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. Όχι τόσο για τις επιδόσεις που σημείωσα, όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Είμαι γρήγορος, δυνατός, η προπόνηση πηγαίνει καλά και δεν έχω ενοχλήσεις στο γόνατο. Όλα αυτά με κάνουν να βλέπω αισιόδοξα την πορεία μου στη σεζόν“, είπε ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι.

Ο Τεντόγλου είναι ένας αθλητής με αντίληψη κάτι που το έχει δείξει από νεαρή ηλικία. Η ικανότητα του αυτή του επιτρέπει να εντοπίζει τα λάθη του και να τα διορθώνει ακόμη και στο έκτο άλμα. Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του Τόκιο, στους δύο πρώτους αγώνες στη σεζόν αγωνίστηκε δίχως την παρουσία του προπονητή του. Ακόμη κι έτσι όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να ολοκληρώσει με εξαιρετικές επιδόσεις. Ο αθλητής στο ντεμπούτο του έκανε 8,15 μ. και στο δεύτερο αγώνα του 8,22 μ. “Μέσα στον αγώνα διόρθωνα λάθη από το πρώτο έως το τελευταίο άλμα. Σίγουρα αν ήταν ο Πομάσκι στους αγώνες τα λάθη αυτά θα διορθωνόταν από τα πρώτα άλματα και σίγουρα θα έβγαινε μια καλύτερη επίδοση“, είπε. Ο αθλητής το 2021 κατάφερε να αναδειχθεί νικητής στο Ευρωπαϊκό κλειστού με μόλις ένα άλμα και να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχοντα νωρίτερα κάνει ελάχιστα άλματα στην προπόνηση στη διάρκεια της χρονιάς. “Σίγουρα κάνω περισσότερα άλματα από την περσινή σεζόν, δεν έχω ενοχλήσεις, συνεχίζω και κάνω τις θεραπείες μου και όσα πρέπει ώστε να διατηρώ το γόνατο στην καλύτερη κατάσταση“, εξήγησε ο αθλητής.

Ο Τεντογλου την Κυριακή (27/2) θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στον πρώτο του αγώνα με την καθοδήγηση του προπονητή του.

Είναι ένας ακόμη αγώνας. Θα κυνηγήσω ένα μεγάλο άλμα. Ξέρω πως αν στο πρώτα άλμα μου βγει μια επίδοση πάνω από τα 8,20 μ. ο Πομάσκι θα μου πει να σταματήσω. Το πλάνο μας είναι να κάνω τρία άλματα. Θα δούμε πως θα πάει. Σίγουρα θα κυνηγήσω κάτι καλό. Θα είναι άλλωστε ο πρώτος μου αγώνας με τον προπονητή μου στο στάδιο. Πάντα μου αρέσει να αγωνίζομαι στο ΣΕΦ και να έχω το χειροκρότημα του κόσμου“, συμπλήρωσε ο αθλητής.

Την τελευταία τριετία ο Τεντόγλου έχει εξελιχθεί στον πλέον αξιόπιστο και σταθερό άλτη του κόσμου. Με μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, με άλματα σταθερά πάνω από τα 8,00 μ. και μια συνέπεια και σιγουριά που του επιτρέπουν να βλέπει απόλυτα θετικά το μέλλον του στις διεθνείς διοργανώνεις. Ο πρώτος στόχος του αθλητή για το 2022 είναι αναμφίβολα το Παγκόσμιο κλειστού. Εκεί θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση. “Αν κάνω αυτό που πρέπει και μπορώ νομίζω πως μέχρι να τελειώσει η σεζόν θα έχω βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ, γιατί όχι με επίδοση πάνω από τα 8,40 μέτρα. Μια τέτοια επίδοση είναι πολύ καλή για τον κλειστό και σου δείχνει πολλά πράγματα για τον ανοιχτό. Σίγουρα ο στόχος στο Παγκόσμιο είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Σε έναν μεγάλο αγώνα όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ο Μόντλερ είναι ένας αθλητής που μου αρέσει και θεωρώ πως μπορεί να πάει καλύτερα στη σεζόν. Είμαι αθλητής που λειτουργεί με συναγωνισμό και μου αρέσει να υπάρχει σε μια μεγάλη διοργάνωση, με κάνει να γίνομαι καλύτερος“.

Ο Τεντόγλου με τις τελευταίες του διακρίσεις έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για το μέλλον του στους παγκόσμιους στίβου. “Λίγο με αγχώνει όλο αυτό, αλλά για τον εαυτό μου, που θέλω να συνεχίζω να πηγαίνω το ίδιο καλά“, κατέληξε ο άλτης, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8,38 μ. επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ.

Δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Το απογευματινό πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 2, ενώ το πρωινό πρόγραμμα και των δύο ημερών θα μεταδοθεί ζωντανά σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο Youtube.

Με βάση τις αποφάσεις της Πολιτείας για την παρουσία κόσμου στα στάδια, στο Πανελληνίου Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα ισχύσουν τα εξής:
Η είσοδος στους συνοδούς και στους θεατές θα γίνεται από τη Θύρα 2 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας
Η είσοδος στους ενήλικες επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ
Η είσοδος σε θεατές ηλικίας από 13- έως και 17 επιτρέπεται με pcr test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών
Η είσοδος σε παιδιά έως και 12 ετών επιτρέπεται με self test 24ώρου

Κατεβάστε την εφαρμογή