10ος ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας. Λίγες ακόμη θέσεις συμμετοχής

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 10ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Mαρτίου 2022 και είναι αφιερωμένος από πέρυσι στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Το πολυαναμενόμενο γεγονός, που αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς διοργανώσεις στην κατηγορία του με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Λίγες θέσεις πλέον απομένουν για όσους δρομείς ενδιαφέρονται να δώσουν το «παρών» στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και τον αγώνα των 5 χλμ που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, καθώς μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι εγγραφές, στις 28 Ιανουαρίου. Για τις εναπομείνασες θέσεις οι δρομείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.athinahalfmarathon.gr)

Η συμμετοχή των δρομέων στους παραπάνω μαζικούς αγώνες θα πραγματοποιηθεί βάσει των οδηγιών και των ειδικών ρυθμίσεων που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Κατά συνέπεια μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2022 και στη διαδρομή των 5 χλμ οι δρομείς που θα έχουν σε ισχύ έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι έχοντες έγκυρο πιστοποιητικό ανάρρωσης COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα. 

Φέτος και για λόγους ασφαλείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οι  αγώνες των 3χλμ. και παιδιών και ΑμεΑ 1000 μ. Να σημειωθεί ότι πλέον των δύο αγώνων – Ημιμαραθωνίου και 5χλμ – στο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου συμπεριλαμβάνεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 

Τόσο ο  Ημιμαραθώνιος Δρόμος, ο οποίος θα διεξαχθεί σε block των 500 ατόμων στις 20 Μαρτίου στις 08.30, όσο και ο αγώνας δρόμου 5χλμ , που θα πραγματοποιηθεί σε  δύο φάσεις – η πρώτη στις 11.45 και η δεύτερη στις 12.45, σε block των 500 ατόμων επίσης- αποτελούν προάγγελο του μεγάλου μαζικού δρομικού γεγονότος, του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, τον Νοέμβριο στην Αθήνα.

Συνεπής στο ραντεβού της στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου 2022 από την Πέμπτη 17 Μαρτίου έως και το Σάββατο 19 Μαρτίου θα είναι  και η Athens Half Marathon Expo, στον χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, όπου θα λειτουργεί και το Κέντρο Εγγραφών. 

Η εμπειρία του ΣΕΓΑΣ σε επιτυχημένες διοργανώσεις μεγάλης κλίμακας και η αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων που απαιτούνται για την προστασία συμμετεχόντων και διοργανωτών από την πανδημία, εγγυώνται ότι η μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος θα δικαιώσει τις προσδοκίες δρομέων και φιλάθλων. 

Κατεβάστε την εφαρμογή