Μετά τις νίκες στο Βαλκανικό και στα Τρίκαλα η Κάσσου βάζει στόχο το πανελλήνιο ρεκόρ

Η Μαρία Κάσσου (Πανναξιακός) αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της φετινής περιόδου και φροντίζει να το επιβεβαιώνει σε κάθε αγωνιστική της παρουσία.

Η νεαρή αθλήτρια από τον περασμένο Αύγουστο έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα και έχει ενταχθεί στο γκρουπ του Σταύρου Καρρέ, διπλά σε δυνατές αθλήτριες των αποστάσεων. Η συμμετοχή της στις διοργανώσεις του Φθινοπώρου και πολύ περισσότερο οι παρουσίες της στους αγώνες του χειμώνα έδειξαν την ραγδαία εξέλιξη της. Η αθλήτρια πριν δέκα ημέρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στα 3.000 μ. με 9.32.59 κι έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, ενώ την Κυριακή (20/2) στα Τρίκαλα αναδείχθηκε νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα 4χλμ. Κ20.

“Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο μήνα έχω κάνει πολλούς αγώνες, ωστόσο με σωστή και μετρημένη προπόνηση μέσα στην εβδομάδα κατάφερα να κρατηθώ σε καλό επίπεδα, δίχως να έχω επιπλέον επιβάρυνση”, είπε η 18χρονη αθλήτρια και συμπλήρωσε για τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος: “Οι συνθήκες στα Τρίκαλα ήταν πραγματικά ιδανικές κι έτσι ήρθε μια πολύ καλή παρουσία, ενώ παράλληλα ευχαριστήθηκα τη συμμετοχή μου. Τώρα Θα πάρω μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στα 3.000 μ. με στόχο να κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας Κ20. Φάνηκε και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα πως μπορώ να το κάνω. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που έκανα 3άρι στον κλειστό. Μετά τις δύο κούρσες στη σεζόν έχω αποκτήσει τις εικόνες που χρειάζονται και νομίζω πως μπορώ να διαχειριστώ την κούρσα, προκειμένου να κυνηγήσω κάτι καλύτερο από αυτό που έχω μέχρι τώρα κάνει. Ορισμένες φορές δεν είναι αρκετό μόνο να είσαι καλά προπονημένος, είναι και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο. Ειδικά στις αποστάσεις παίζει μεγάλο ρολό και το να αξιολογήσεις την κούρσα και τις αντιπάλου σου”.

Η Κάσσου είναι μια αθλήτρια που είχε δώσει αγωνιστικά δείγματα σε νεαρή ηλικία. “Ο πρώτος μου προπονητής Παράσχος Κανλής με πρόσεχε πολύ όταν ήμουν μικρή και τον ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό. Πήγαμε πολύ συντηρητικά και δεν είχα μεγάλες επιβαρύνσεις και τραυματισμούς. Εδώ και κάποιους μήνες είμαι στο γκρουπ του Σταύρου Καρρέ και ήδη έχω πάρει πολλά από αυτό. Με βοηθάει πολύ και το γεγονός ότι με άλλες αθλήτριες μαζί, αλλά και ότι ο προπονητής μου είναι γνώστης των συγκεκριμένων αγωνισμάτων”, είπε η αθλήτρια, που συνδυάζει τις προπονήσεις με την ιατρική σχολή, στην οποία εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις.

“Ο στόχος μου το καλοκαίρι είναι να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στα 3.000 μ. και 5.000 μ. στη διοργάνωση που θα γίνει στο Κάλι”, κατέληξε η νεαρή που Σαββατοκύριακο θα είναι παρούσα στο Πανελλήνιο κλειστού.

Κατεβάστε την εφαρμογή