Τα κορυφαία ονόματα των αποστάσεων δίνουν ραντεβού στα Τρίκαλα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο εδαφος επιστρέφει στην Πηγή Τρικάλων,σε έναν γνώριμο χώρο για τους αθλητές και τις αθλήτριες των αποστάσεων, την Κυριακή (20/2).

Λίγους μόλις μήνες από την επιτυχημένη διοργάνωση του 2021 και μόλις λίγες εβδομάδες από τα περιφερειακά πρωταθλήματα σε ανώμαλο δρόμο, οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των αποστάσεων έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν και πάλι τις δυνάμεις τους, με φόντο αυτή τη φορά το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου, αλλά και της υποχρεώσεις της θερινής σεζόν.

Ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) θα προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα, λίγους μήνες από τη νίκη στη διοργάνωσή του 2021, ωστόσο διανύει εποχή με μεγάλο όγκο προπόνησης ενόψει των υποχρεώσεων τους στους αγώνες μαραθωνίου, που θα ακολουθήσουν. Ο Μάριος Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) απουσίαζε από τη διοργάνωση του 2021 και επιστρέφει με στόχο να στεφθεί και πάλι νικητής. Ο αθλητής είναι σε καλή κατάσταση κάτι που φάνηκε και στην ημερίδα κλειστού στις 5 Φεβρουαρίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή τόσο του Παναγιώτη Καραϊσκου (ΠΓΣ) όσο και των Γιώργου Σταμούλη και Μάρκου Γκούρλια (Παναξιακός ΑΟ). Στις γυναίκες η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) μπορεί να ταλαιπωρήθηκε πρόσφατα από τον covid-19, ωστόσο φαίνεται πως είναι σε θέση να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε τον Οκτώβριο. Στις γυναίκες είναι ακόμη δηλωμένη η νικήτρια πέρυσι στις γυναίκες Κ23, Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑΚ), η Σόνια Τσεκίνη (ΜΕΑΣ Τρίτων), αλλά και η Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ). Η Μαρία Κάσσου λίγες μόλις ημέρες από την εξαιρετική παρουσία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού διεκδικεί την πρώτη θέση στα 4χλμ. Κ20, σε μια απόσταση όπου θα είναι παρούσα και η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής), δεύτερη τον Οκτώβριο στην απόσταση των γυναικών Κ18. Στα 4χλμ. Γυναικών Κ18 η Άλκιστις Γκιβιζίνη (Βεργίνα) είναι το φαβορί για την πρώτη θέση, όπως και στη διοργάνωση του Φθινοπώρου. Στους Άνδρες Κ23 ο Νέστορας Κολλιός (ΑΓΣΙ), ο νικητής της κατηγορίας Κ20 της περσινής χρονιάς Παναγιώτης Γιαννάτης (ΟΠΘ) και ο Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός) που ξεχώρισε την Κυριακή στην ημερίδα του ΣΕΦ, αλλά και ο Νίκος Σταμούλης (ΓΕ Αγρινίου) φαίνεται πως θα εχουν το προβάδισμα για τη διεκδκίκηση των μεταλλίων. Στις Γυναίκες Κ23 ξεχωρίζουν οι Σκαρπέτη (ΠΓΣ) και Ιωαννίδου (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας). Ο Πέτρος Παπαϊωάννου θα απουσιάζει από τα 6χλμ. Κ20 κι έτσι τον πρώτο λόγο στη διοργάνωση θα έχουν οι Σκούρτης (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών), Πολίτης (ΓΣ Γλυφάδας) και Ζυγούρης (ΣΑΚΑ).

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι της Ομοσπονδίας στο Youtube, ενώ στη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχουν live αποτελέσματα. 

Το πρόγραμμα των αγώνων

 

ΩΡΑ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10:00

4χλμ.

Κ20 – Γυναικών

10:20

3χλμ.

Κ18 – Γυναικών

10:35

3χλμ.

Κ16 – Αγοριών

10:55

2χλμ.

Κ16 – Κοριτσιών

11:15

4χλμ.

Κ18 – Ανδρών

11:35

8χλμ.& 6χλμ.

Γυναικών & Κ23 Γυναικών

12:15

6χλμ.

Κ20 Ανδρών

12:45

10χλμ. & 8χλμ.

Ανδρών & Κ23 Ανδρών

 

 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή