Η Σωτηρία Ράπτη σκέφτεται τη διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση

Η Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) ήταν από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στο Βελιγράδι με δύο μετάλλια (ασημένιο και χάλκινο σε τριπλούν και μήκος), δύο όρια για το Παγκόσμιο Κ20 και μια ισοφάριση πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος με 6,15 μέτρα.

Η νεαρή ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβρη από τα Γιάννενα στην Αθήνα, προκειμένου να συνδυάσει σπουδές και προπόνηση και έδειξε να προσαρμόζεται σύντομα στα νέα της δεδομένα. “Η ζωή στην Αθήνα έχει κάποιες δυσκολίες, που έχουν να κάνουν κυρίως με τις μετακινήσεις. Παρόλα αυτά έχω προσαρμοστεί αρκετά και προσπαθώ να συνδυάζω προπόνηση και σπουδές”, είπε η νεαρή, που γυμνάζεται με την Δέσποινα Παπαβασιλάκη τόσο στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όσο και στο στάδιο του Αγίου Δημητρίου.

“Η παρουσία στο Βαλκανικό πήγε πολύ καλά. Για να πω την αλήθεια καλύτερα από ότι περίμενα. Είχαμε στόχο της χρονιάς το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ωστόσο η βάση της προετοιμασίας μας αφορά στις διοργανώσεις του κλειστού. Πιστεύω πως πλέον έχω τις εμπειρίες να ανταποκριθώ σε μια μεγάλη διοργάνωση, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά, όπου παίζει σημαντικό ρόλο. Γενικά προσπαθώ να ευχαριστιέμαι τη συμμετοχή μου σε διεθνείς διοργανώσεις. Θεωρώ πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι είμαι παρούσα σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός”, συμπλήρωσε η 19χρονη.

Η Ράπτη έχει δείξει πολλές φορές την ικανότητα τόσο στο μήκος όσο και στο τριπλούν με τελευταίο παράδειγμα το 6,15 μ. και 13,01 μ., που πέτυχε αντίστοιχα στη διοργάνωση του Βελιγραδίου. “Μου αρέσουν εξίσου και τα δύο αγωνίσματα και για την ώρα καταφέρνω να τα συνδυάζω σε πολύ καλό επίπεδο. Ωστόσο ίσως ενόψει του Παγκοσμίου στο Κάλι αναγκαστούμε να επικεντρωθούμε σε ένα αγώνισμα, καθώς το πρόγραμμα έτσι όπως είναι δομημένο δεν βολεύει για συμμετοχή και στα δύο. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσουμε με την προπονήτρια μου το επίπεδο διάστημα”, είπε η αθλήτρια, που όσο ζούσε στα Γιάννενα γυμναζόταν με τον Κώστα Μπάτσο. Η Ράπτη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού (26-27/2).

Κατεβάστε την εφαρμογή