Παρακαταθήκη για το μέλλον η εμφάνιση της εθνικής ομάδας στο Βαλκανικό Κ20

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 ήταν η πρώτη διεθνής υποχρέωση της χρονιάς στην οποία η εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε ελπιδοφόρα εμφάνιση.

Συνολικά 24 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στη διοργάνωση του Βελιγραδίου και κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια, παρά τις δυσκολίες που κλήθηκαν να ξεπεράσουν το διάστημα που προηγήθηκε. Με μόλις μία συμμετοχή σε διοργάνωση σάλας και για πολλά από τα παιδιά χωρίς κλειστές αίθουσες στα στάδια όπου προπονούνται στην περιφέρεια, τα αποτελέσματα όπου σημειώθηκαν ήταν απόλυτα ενθαρρυντικά για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Οι νεαροί πρωταγωνιστές προετοιμάζονται για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού και για πολλούς ο στόχος είναι η συμμετοχή και διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας.

Η ομάδα μας στη διάρκεια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος κατέκτησε πέντε χρυσά, τρία ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο. Στη διάρκεια των αγώνων έγινε μία ισοφάριση πανελληνίου ρεκόρ από την Σωτηρία Ράπτη στο μήκος, αλλά και δύο όρια για το Κάλι από την ίδια αθλήτρια.

Η αγωνιστική ετοιμότητα των αθλητών και αθλητριών φάνηκε όχι μόνο από την κατάκτηση των μεταλλίων, αλλά και με την απόδοση τους στη διοργάνωση σε σχέση με τις επιδόσεις τους. Από τα 24 παιδιά οχτώ πέτυχαν ατομικά ρεκόρ, τέσσερα φετινά, ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κινήθηκαν κοντά στις επιδόσεις τους. Η χώρα μας κατέκτησε την τρίτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων πίσω από την Ρουμανία (5-5-3) και την Τουρκία (5-4-5).

Οι εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού κι έπειτα θα έχουν όλο το χρόνο να προετοιμαστούν για τις διοργανώσεις του ανοιχτού.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Οι θέσεις των αθλητών και αθλητριών μας στη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή