Ημερίδα ΣΕΦ: Ατομικό ρεκόρ για την Μαγκούλια στη σφαιροβολία

Η Μαρία Μαγκούλια (Ένωση Καζώνης- Κάλυμνος 2000) κατάφερε να πετύχει σήμερα την επίδοση που κυνήγαγε εδώ και καιρό και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καλύτερες παρουσίες στο εγγύς μέλλον.

Η αθλήτρια του Γιάννη Μπαρλή αναδείχθηκε νικήτρια στη σφαιροβολία στην ημερίδα του ΣΕΦ, με βολή στα 15,74 μ., επίδοση που αποτελεί απόλυτο ατομικό της ρεκόρ, αφού είχε 15,70 μ. από το καλοκαίρι και 15,02 μ. στον κλειστό από το 2018. Η Μαγκούλια ξεκίνησε τον αγώνα της στα 14,11 μ. και συνέχισε διαδοχικά στα 14,60 μ., 14,65 μ., 15,05 μ., 15,74 μ. και 14,92 μέτρα.

“Περίμενα μια καλή επίδοση και τελικά ήρθε ένα νέο ρεκόρ και είμαι χαρούμενη για αυτό. Ξέρω που βρίσκομαι και τι μπορώ να κυνηγήσω. Με τον προπονητή μου, Γιάννη Μπαρλή, διανύουμε τη δεύτερη χρονιά και πλέον έχουμε βρει τα πατήματα μας”, είπε η νεαρή αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Οι αλλαγές που έχουμε κάνει αφορούν κυρίως στην τεχνική, στην οποία έχει πέσει μεγάλο βάρος. Ωστόσο μεγάλη είναι η αλλαγή και στο θέμα της ψυχολογίας. Πλέον μπαίνω σε έναν αγώνα και κυνηγάω και τις έξι βολές. Δεν επηρεάζομαι αν στη διάρκεια κάτι δεν πάει καλά. Προσπαθώ να είμαι αποτελεσματική μέχρι το τέλος. Οι στόχοι μας είναι επικεντρωμένοι κυρίως στους αγώνες του ανοιχτού“. Η Μαγκούλια αναφέρθηκε και στο σύλλογο της που τη στηρίζει. “Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογό μου την Ένωση Καζώνης- Κάλυμνος 2000 και τον πρόεδρο Γιώργο Ρούσσο, που είναι δίπλα μου σε κάθε βήμα μου, αλλά και τον Δήμο Καλύμνου που σε τόσο δύσκολους καιρούς με στηρίζει οικονομικά”. Η Μαγκούλιαλ, η οποία με τη σημερινή της εμφάνιση έγινε η 10η Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Ο Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισός) ήταν ο νικητής στα 1.500 μ. των Ανδρών, σε μια κούρσα στην όποια έκανε …υπομονή στο μεγαλύτερο μέρος της και στα τελευταία μέτρα είχε τις δυνάμεις για να κάνει την αντεπίθεση και να τερμάτισε σε 3.51.98.

Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 3.48.42, ενώ η σημερινή ήταν η πρώτη του εμφάνιση στην απόσταση στον κλειστό. Ο αθλητής άλλαξε το ρυθμό του στα τελευταία 300 μ. και περίπου δέκα μέτρα πριν τον τερματισμό κατάφερε να προσπεράσει τον Μάρκο Γκούρλια (Πανναξιακός), που μέχρι εκείνη τη στιγμή προηγούνταν. Ο Γκούρλιας τερμάτισε σε 2.52.45 και ο Ρομουάλντ Μμπροσέτ (ΓΣ Κηφισιάς) ήταν τρίτος με 3.54.14.

Η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στη σεζόν, αφού διένυσε τα 300 μ. σε 38.28, μία εβδομάδα από το 38.01 που είναι η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών. Η έμπειρη αθλήτρια πέρασε γρήγορα το πρώτο 200 μ. κι έτσι στα τελευταία μέτρα δεν είχε τη φρεσκάδα που θα ήθελε. “Υπάρχει μια κούραση από τους διαδοχικούς αγώνες, ωστόσο πιστεύω πως αν δεν είχα περάσει τόσο γρήγορα τα 200 μ. ίσως να έβγαινε καλύτερη επίδοση“, είπε η Φέρρα. Δεύτερη στα 300 μ. ήταν η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) με 39.30 και τρίτη η Ευαγγελία Λάμπογλου (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου) με 41.16.

Η Ντενίσσα Μπάλλα (ΠΓΣ) ήταν νικήτρια στα 1.500 μ. με 4.38.36, ωστόσο αυτή που ξεχώρισε ήταν η Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη (Σχολή Μωραϊτη), που τερμάτισε σε 4.38.67 επίδοση που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Η τριάδα στο αγώνισμα έκλεισε με την Ευσταθία Φλώρου (Νίκη Βόλου) με 4.54.78.

Είμαι πολύ χαρούμενη για την επίδοση ήταν μια καλή κούρσα και με βοήθησε στο να κυνηγήσω την επίδοση που ήθελα και η Ντενίς Μπάλλα, που ήταν νικήτρια. Στην ουσία η προετοιμασία μας είναι για τους αγώνες του ανοιχτού εκεί όπου θέλω μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Την επόμενη Κυριακή θα τρέξω στο πρωτάθλημα ανωμάλου κι έπειτα στο Πανελλήνιο κλειστού“, είπε η Χατζηπαναγιώτη, που γυμνάζεται με τον Παναγιώτη Χαραμή. 

Η Μαρίτα Αργυρού (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ολοκλήρωσε την ημέρα με δύο ατομικά ρεκόρ και την προσδοκία πως στις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Η αθλήτρια του Ανδρέα Λιναρδάτου τερμάτισε σε 54.97 τα 400 μ. και βελτίωσε το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ – είχε 55.91 από το 2019-, ενώ ήταν εξίσου αποτελεσματική και στα 200 μ., όπου σημείωσε 24.85. Νικήτρια στα 200 μ. ήταν η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) με 24.79, που έδειξε πως είναι θέμα χρόνο να βελτιώσει το ατομικό της 24.70.

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή