Ημερίδα ΣΕΦ: Καλές κούρσες για Σπανουδάκη και Ζήκο

Φετινό ρεκόρ για την Σπανουδάκη με 7.28 στον προκριματικό και ατομικό για την Αναστασίου στον τελικό των 60μ. με 7.48

Την καλή αγωνιστική της κατάσταση επιβεβαίωσε η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) στη διάρκεια της ημερίδας στο ΣΕΦ, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στην έκφυση του δικεφάλου.

Η έμπειρη αθλήτρια στον προκριματικό έφυγε καλά στην εκκίνηση, ξεχύθηκε μπροστά μέχρι τα 40 μ. και λίγο πριν το φινάλε έκοψε ταχύτητα για να τερματίσει πρώτη με 7.28 επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Παρόλα αυτά η αθλήτρια δεν κατάφερε να δώσει το απόλυτο των δυνατοτήτων της, καθώς είχε ενοχλήσεις τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό.  “Με ταλαιπωρεί μια τενοντίτιδα από την Τρίτη την οποία αντιμετωπίζω με θεραπείες. Ισως δεν έπρεπε να μπω στο σημερινό αγώνα, ωστόσο ήθελα να κάνω μια ακόμη κούρσα έστω σαν προπόνηση. Εκτός απροόπτου θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Φέτος είμαι καλύτερα από πέρυσι και πιστεύω πως είμαι σε θέση να τρέξω στο 7.20“, είπε η έμπειρη αθλήτρια που έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο και στον τελικό τερμάτισε σε 7.29 για να αφήσει πίσω της, την Κύπρια Μαρία Πισιαρα με 7.46 και την Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) με 7.48, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της.

Φετινό ρεκόρ για τον Κώστα Ζήκο με 6.70

Σε καλή κατάσταση έδειξε και ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) που σημείωσε 6.70 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα κυνηγάει το όριο για το Παγκόσμιο κλειστού, το οποίο είναι 6.63. Ο Δημήτρης Χρυφάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση του προκριματικού με 6.80 και βελτίωσε το ατοιμικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 6.81. Τον εαυτό του ξεπέρασε για μία ακόμη φορά φέτος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (Άθλος Κερατσινίου) που τερμάτισε 6.81 και βελτίωσε το 6.83 της περασμένης εβδομάδας. Ο νεαρός αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής περιόδου. Στον τελικό του αγωνίσματος μια άκυρη εκκίνηση κράτησε λίγο πίσω στον βατήρα τον Ζήκο, ο οποίο τελικά τερμάτισε σε 6.75. Ο Χρυσάφης όπως και στον προκριματικό έτσι και στον τελικό πέτυχε 6.80, ενώ ο Γιάννης Βοσκόπουλος (ΑΟ Βάρης) ήταν τρίτος με 6.85.

Ισως έχω λίγο την πίεση να πετύχω το όριο και αυτό να μη με αφήνει να τρέξω όπως μπορώ. Η αλήθεια είναι πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτή είναι κάτι που το βλέπω και στις προπονήσεις. Θεωρώ πως στους αγώνες που ακολουθούν θα καταφέρω να πετύχω το στόχο μου, που είναι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγράδι“, είπε ο Κώστας Ζήκος με το τέλος του αγώνα.

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) δεν βρέθηκε στην ημέρα που θα ήθελε κι έτσι ολοκλήρωσε νωρίς τον αγώνα της στην ημερίδα του ΣΕΦ.

Η έμπειρη αθλήτρια έκανε τρία άκυρα άλματα στα 4,25 μ. ύψος όπου μπήκε στον αγώνα της κι έτσι έχασε την ευκαιρία να δει σήμερα τον πήχη υψηλότερα.

Η Πόλακ θα συνεχίσει την προπόνηση της, προκειμένου να βρει τον ρυθμό της και να καλύψει τα κενά που υπάρχουν από τον τραυματισμό στη μέση κι έπειτα θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με στόχο να κάνει άλματα ανάλογα των δυνατοτήτων της.  

Νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Άννα – Αμαλία Φλώρου- Δημητριάδου (ΓΣ Κηφισιάς) που πέρασε τα 3,95 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ της. Η νεαρή στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,05 μ., προκειμένου να πετύχει από νωρίς το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι. Η νεαρή έδειξε πως μέσα από τους αγώνες θα μπορέσει να κυνηγήσει τα ύψη που θα της δώσουν την πρόκριση στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας της.

Ο Χρήστος Κοτίτσας στην πρώτη του εμφάνιση στη σεζόν

Πολύ καλό ήταν το ντεμπούτο του Χρήστου Κοτίτσα (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) στη σεζόν. Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου μπήκε από την αρχή μπροστά και τερμάτισε σε 1.50.26, που είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις του σε έναρξη περιόδου. Ο αθλητής φαίνεται πως σύντομα θα βρει χρόνους κάτω από το 1.50.00 και θα είναι σε θέση να απειλήσει το ατομικό του 1.49.35.

Η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) προερχόταν από την περιπέτεια με τον covid-19, η οποία επηρέασε την προετοιμασία της. Η νεαρή σε έναν αγώνα περισσότερο προπονητικού χαρακτήρα για εκείνη αναδείχθηκε νικήτρια με άλμα στα 13,50 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι θα συνεχίσει τους αγώνες της στον κλειστό, με τους στόχους της πλέον να στρέφονται στις διοργανώσεις του ανοιχτού.

Η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) αναδείχθηκε νικήτρια στο ύψος με 1,83 μ., επίδοση που πέτυχε και την περασμένη εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στο 1,86 μέτρα. Η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) έκανε τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν και ολοκλήρωσε με καλύτερη προσπάθεια στο 1,81 μέτρα. Η τριάδα στο ύψος συμπληρώθηκε από την Ελευθερία Χριστογεώργου (ΓΣ Κηφισιάς) με 1,76 μέτρα.

Ο Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου) και ο Σπύρος Δουκατέλης (Κερκυραϊκός ΓΣ) έπεσαν μαζί στην γραμμή τερματισμού με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητής με 34.07, έναντη 34.15 του αντιπάλου του.

Παρακολουθείστε Live τα αποτελέσματα στην εφαρμογή Roster Athletics. Ενημέρωση για την εξέλιξη των αγώνων θα υπάρχει και στα social της Ομοσπονδίας.

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή