Μεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα της Κυριακής (13/2) στο ΣΕΦ

Πολλά και δυνατά είναι τα ονόματα αθλητών και αθλητριών που θα περάσουν την πύλη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή (13/2).

Η σεζόν προχωράει, οι προσδοκίες ανεβαίνουν και οι αθλητές και αθλήτριες εκμεταλλεύονται αυτές τις διοργανώσεις, προκειμένου να ετοιμαστούν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας.

Μία εβδομάδα από τα 4,45μ. στην ημερίδα του ΣΕΦ, η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) θα επιστρέψει στο ίδιο στάδιο, προκειμένου να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες, που θα τη φέρουν πιο κοντά σε συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του Βελιγραδίου. Η 26χρονη δεν έχει βρει ακόμη τα ύψη που θα ήθελε, ωστόσο είναι σε κατάσταση που θα της επιτρέψει σύντομα να βρεθεί σε επιδόσεις κοντά στο ατομικό της 4,71 μέτρα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη παρουσία της Ραφαέλας Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) στο ΣΕΦ, λίγες μόλις ημέρες από το 7.29 στο μίτινγκ της Καρλσρούης, που ήταν το καλύτερο ντεμπούτο της καριέρας και έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η έμπειρη σπρίντερ προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, διοργάνωση για την οποία έχει ήδη το όριο. 

Στο ίδιο αγώνισμα η Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης) θα επιδιώξει να βελτιώσει το 7.48 της περασμένης εβδομάδας.

Στα 60 Ανδρών ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και ο Γιάννης Βοσκόπουλος (ΑΟ Βάρης) θα έχουν τον πρώτο λόγο και την ευκαιρία να κυνηγήσουν χρόνους κάτω από 6.75. Στα 400 μ. κάνει ντεμπούτο ο Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου Σταματίου), ενώ στα 800 μ. οι Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Μπάμπης Λαγός (ΓΣ Τρικάλων) και Εράλντο Κεραμάς (ΟΣΦΠ) δημιουργούν προϋποθέσεις για μια γρήγορη κούρσα.

Δυνατή μάχη θα γίνει στα 200 μ. με την Άρτεμις Αναστασίου να κυνηγά χρόνο κάτω από τα 24.26 της περασμένης εβδομάδας, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα έχει προγραμματίσει να κάνει το ντεμπούτο της και η Ειρήνη Βασιλείου, που ωστόσο θα αποφασίσει τελευταία στιγμή αν θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, αφού τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ένα τράβηγμα στη γάμπα. Η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) την περασμένη εβδομάδα έτρεξε τα 300 μ. σε 38.01 και έγινε η κορυφαία όλων των εποχών στο αγώνισμα. Η έμπειρη αθλήτρια την Κυριακή θα επιδιώξει να σπάει το φράγμα των 38.00 και να βελτιώσει εκ νέου το ρεκόρ. Σε αυτό θα την βοηθήσει και ο συναγωνισμός με την Άρτεμις Αναστασίου, που θα δοκιμάσει στην απόσταση. Το αγώνισμα θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν τελικά αποφασίσει να μπει στον αγώνα η Ειρήνη Βασιλείου.

Στο ύψος η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με άλματα στα 1,83 μ., τα οποία θα προσπαθήσει να βελτιώσει. Το ντεμπούτο της στους αγώνες θα κάνει και η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) μία εβδομάδα αργότερα απ΄ότι αρχικά είχε προγραμματίσει. Η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) ξεκινάει τους αγώνες της με μία εβδομάδα καθυστέρηση, λόγω της περιπέτειας με τον covid -19, η οποία την κράτησε πίσω στους αγώνες. Η αθλήτρια θα δοκιμάσει τόσο στο μήκος, όσο και στο τριπλούν.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) θα συνεχίσει τους αγώνες της στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες του ανοιχτού. Η έμπειρη αθλήτρια δε στοχεύει σε συμμετοχή στο Παγκόσμιο κλειστού, ωστόσο θα επιδιώξει μέσα από τους αγώνες να αποκομίσει προπονητικά οφέλη.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) όπου πραγματοποιεί την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο κλειστού, ωστόσο είναι αβέβαιη η συμμετοχή του στην ημερίδα της Κυριακής. Ο έμπειρος αθλητής έχει ένα τραυματισμό στο χέρι και θα αποφασίσει τελευταία στιγμή, αν θα τρέξει στην ημερίδα ή θα συνεχίσει απευθείας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Τη δυνατότητα θα έχουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα κλειστού στίβου και οι φίλοι του στίβου. Τη δυνατότητα εισόδου στην εγκατάσταση θα έχουν μέχρι και 300 θεατές, οι οποίοι θα εισέρχονται στο χώρο από την είσοδο των Δημοσιογράφων και θα παραλαμβάνουν κάρτα εισόδου, την οποία θα πρέπει να επιστρέφουν κατά την έξοδο τους. Ο αριθμός των θεατών που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες θα είναι πολύ μεγαλύτερος, δεδομένο του ότι οι θεατές θα εναλλάσσονται στη διάρκεια της ημέρας από το πρωί που θα ξεκινήσει το πρόγραμμα μέχρι αργά το απόγευμα που θα ολοκληρωθεί. Οι φίλοι του στίβου που θα φεύγουν από την εγκατάσταση θα επιστρέφουν στην έξοδο τις κάρτες, οι οποίες στη συνέχεια θα διατίθενται στους επόμενους θεατές.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα είναι ανοιχτό για την προπόνηση αθλητών και αθλητριών το Σάββατο 12/2 από τις 15.00 έως τις 19.00.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Το πρόγραμμα

Από τη φετινή σεζόν οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ροή των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή Roster Athletics, στην οποία υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης αποτελεσμάτων και στατιστικών. Η εφαρμογή διατίθεται σε ios και Android

Κατεβάστε την εφαρμογή