ΣΕΦ: Σταθερά ψηλά ο Καραλής και νίκη με άλμα στα 5,72 μέτρα

Τη σταθερότητα του σε επιδόσεις πάνω από τα 5,70 μ. έδειξε σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ), ο οποίος ήταν νικητής στο επί κοντώ στην ημερίδα του ΣΕΦ με 5,72 μέτρα.  
Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη έδωσε συνέχεια στην εμφάνιση της Καρλσρούης, όπου είχε κάνει 5,71 μ., ενώ παράλληλα έδειξε έτοιμος για επιδόσεις πάνω από τα 5,80 μέτρα.
Ο 4ος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,40 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,62 μ. και με την πρώτη τα 5,72 μέτρα κι έπειτα δοκίμασε στα 5,81 μ. στην απόπειρα του για ατομικό ρεκόρ. “Είμαι κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ (5,80), το οποίο πιστεύω θα μπορέσω να βελτιώσω στον αγώνα της Σουηδίας. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση κάτι που καταλαβαίνω και από την άνεση με την οποία φτάνω σε άλματα πάνω από τα 5,70 μέτρα.  Στα δύο πρώτα άλματα στα 5,81 μ. είχα μικρά κοντάρια και τα άλματα δεν ήταν καλά. Στην τρίτη προσπάθεια χρησιμοποίησα για πρώτη φορά ένα μεγαλύτερο κοντάρι και το άλμα ήταν καλύτερο. Με τον προπονητή μου έχουμε δουλέψει πολύ καλά και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια στη σεζόν”, είπε ο Καραλής, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο μίτινγκ του Μόντο Ντουπλάντις στην Ουψάλα στις 9 Φεβρουαρίου.
 
Ο Καραλής έχει ατομικό ρεκόρ 5,80 μ., ενώ αν ξεπερνούσε τα 5,81 μ. και έπιανε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει τη διάκριση.
 
Ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) ήταν νικητής στη σφαιροβολία με 19,02 μ. επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ και δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) ήταν δεύτερος, ωστόσο έκανε μόλις μία βολή στα 18,60 μ. και επέλεξε να μη συνεχίσε, καθώς αισθανόταν άτονος.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) ήταν νικήτρια στα 60 μ. εμπ. με 8.45, σε μια κούρσα στην οποία συμμμετείχε προκειμένου να σπάσει την μονοτονία της προπόνησης. Δύο νέα κορίτσια ξεχώρισαν στο αγώνισμα, η Χαβά Ντελίου (ΑΟΦΚΑ Ροδονίκες) που τερμάτισε σε 8.64 και η κορασίδα Νικολέτα Αντωνιάδη (Μυρμιδόνες) που αρχικά πήρε θέση εκκίνησης στην πρώτη τελική σειρά των 60 μ. εμπ., ωστόσο επέσε και δεν μπόρεσε να τερματίσει. Η αθλήτρια συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στην επόμενη σειρά και πέτυχε 8.60, στην πρώτη της συμμετοχή στα ψηλά εμπόδια.   
Στα 60 μ. εμπ. αγοριών Κ18 ξεχώρισε ο Αλέξανδρος Μπεσσόνυ (ΦΓΣ Σπάρτης) που τερμάτισε σε 8.07 κι έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει θέση για το Ευρωπαϊκό της κατηγορίας του.

Κατεβάστε την εφαρμογή