Δυναμικό ξεκίνημα για την Ραφαέλα Σπανουδάκη στην Οστράβα

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) έδειξε από νωρίς την εξαιρετική της κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στο Βελιγράδι.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν τρίτη στη δεύτερη προκριματική σειρά των 60 μ. με 7.29 στο Indoor Gala της Οστράβα. Η Σπανουδάκη έκανε το καλύτερο ντεμπούτο της καριέρα της, αφού ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να ξεκινήσει τη χρονιά με επίδοση κάτω από 7.30. Η έμπειρη σπρίντερ πέτυχε την τέταρτη επίδοση της καριέρας και επιβεβαίωσε και το όριο (7.30) στο Παγκόσμιο κλειστού, το οποία είχε ήδη από την περσινή χρονιά.

Η αθλήτρια περίπου μία αργότερα έτρεξε στον τελικό, όπου τερμάτισε σε 7.30 και κατέλαβε την τέταρτη κλείνοντας έτσι με τον ιδανικό τρόπο το ντεμπούτο της στη σεζόν.  Η Σπανουδάκη έμεινε πίσω στην εκκίνηση, παρόλα αυτά έδειξε ιδιαίτερα δυνατή στα τελευταία μέτρα και κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση κοντά στις προπορευόμενες αθλήτριες. Νικήτρια στα 60 μ. ήταν η Μόλι Σκορτ (Ιρλανδία) με 7.25 και ακολούθησε η Ντελ Πολ (Ελβετία) με 7.26.  Η Σπανουδάκη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στην ημερίδα του ΣΕΦ την Κυριακή 13 του μηνός.

Στο μίτινγκ της Οστράβα συμμετείχε και η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων), που ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της όπως θα ήθελε. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη δεν ξεπέρασε τα 4,21 μ., που ήταν το αρχικό ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα, ωστόσο κράτησε από τη σημερινή της εμφάνιση το γεγονός ότι δεν είχε ενόχληση στο πόδι. Η αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να κάνει έναν αγώνα ανάλογο των δυνατοτήτων της, το Σάββατο στην ημερίδα του ΣΕΦ.

Στην Οστράβα αγωνίζεται και ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς).

Κατεβάστε την εφαρμογή