Τεντόγλου, Πόλακ, Σπανουδάκη αγωνίζονται στην Οστράβα

Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του μήκους και κορυφαίος άλτης του 2021 βάσει επίδοσης, Μίλτος Τεντόγλου, ξεκινάει την Πέμπτη (3/2) τις εμφανίσεις του στη χειμερινή σεζόν στο μίτινγκ της Οστράβα, με απώτερο στόχο το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι.

Ο Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν από τους ανερχόμενους αστέρες του παγκόσμιου στίβου χάρη στις εμφανίσεις και τη σταθερότητα του τα τελευταία δύο χρόνια και έναν από εκείνους, που αναμένεται να “λάμψει” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι θέλει να ξεκινήσει τη χρονιά με ένα μεγάλο άλμα και να δείξει από την αρχή της σεζόν την αγωνιστική του κατάσταση. Ο 24χρονος έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8,38 μ. από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ενώ είναι και ο κάτοχος του ρεκόρ διοργάνωσης με 8,04 μέτρα. Στο μίτινγκ της Οστράβα θα αγωνιστούν ακόμη οι Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) με φετινό 7,84 μ. και ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) που έχει ρεκόρ 8,31 μ. και φετινή επίδοση 8,02 μέτρα.

Στην Οστράβα συνεχίζει τους αγώνες της η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) που ξεκίνησε τη χρονιά την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Νεβέρ και παρά τις ενοχλήσεις στο πόδι ξεπέρασε τα 4,43 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έχει ως στόχο της σεζόν τη συμμετοχή και διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Στο επί κοντώ ξεχωρίζουν ακόμη οι Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) με φετινό 4,60 μ. και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με 4,52 μέτρα.

Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει και η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) στον πρώτο από μια σειρά αγώνες μέχρι το Παγκόσμιο κλειστού, διοργάνωση για την οποία έχει ήδη το όριο. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη θέλει να ξεκινήσει με μια γρήγορη κούρσα και σε αυτό θα βοηθήσει ο συναγωνισμός με τις Μόλι Σκοτ (Ιρλανδία), Μόνικα Βειγκέρτοβα (Σλοβακία) και Πατρίτσια Βαν Ντε Βέκεν (Λουξεμβούργο).

Το μίτινγκ της Οστράβα ανήκει στη σειρά Silver του indoor Tour και θα συμμετάσχουν σε αυτό κορυφαίοι αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Κατεβάστε την εφαρμογή