Αναστασίου, Παναγιωτόπουλος, Αντωνάτος και Μίτα ξεχώρισαν στον Άγιο Κοσμά (vid)

 

Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) άνοιξε σήμερα τη χρονιά στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για τη συνέχεια της χρονιάς.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έτρεξε τα 150 μ. σε 17.44 επίδοση που δείχνει πως είναι σε θέση να τρέξει κάτω από το ρεκόρ (24.49) της στα 200 μ. στον κλειστό στίβο. Η Αναστασίου νωρίτερα πήρε θέση εκκίνησης στα 60 μ., όπου μπορεί να έφυγε αργά στην εκκίνηση, ωστόσο δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανεβάσει ταχύτητα μετά τα 40 μ. και να τερματίσει πρώτη με 7.54 επίδοση που βελτιώνει το ατομικό της 7.60. Η Αναστασίου προετοιμάζεται για τους αγώνες της θερινής περιόδου με στόχο να τρέξει σε υψηλό επίπεδο στο βασικό της αγώνισμα, τα 200 μέτρα.

“Είμαι πολύ χαρούμενη με το σημερινό ξεκίνημα. Εχω βρει τον εαυτό μου και σε αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο ο προπονητής μου, Γιώργος Πομάσκι. Ο στόχος της χρονιάς είναι η συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Οι αγώνες του κλειστού είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τον ανοιχτό, ωστόσο θέλω να κάνω μια καλή παρουσία και να επικρατήσω στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 200 μέτρα”, είπε η Αναστασία με το τέλος του αγώνα. Δεύτερη στα 150 μ. ήταν η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Λευκάδας) με 18.26, που ακόμη δεν βρίσκεται στο προπονητικό επίπεδο που θέλει, καθώς στην αρχή της σεζόν αντιμετώπισε κάποια προβλήματα. Η Μαρίτα Αργυρού (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) παρότι έτρεξε στη δεύτερη σειρά σημείωσε 18.27 και άφησε κι αυτή καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής), που ήταν δεύτερη πίσω από την Αναστασίου με 7.57, επίδοση κοντά στο ατομικό της 7.56. Η τριάδα στα 60 μ. έκλεισε με την Παρασκευή Ανθή (ΑΟ Ερμής), που σημείωσε 7.69. Στα 60 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Βοσκόπουλος (ΑΟ Δρομέας Βάρης) ήταν νικητής με 6.84 και άφησε δεύτερο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου) ήταν δεύτερος με 6.85 και τρίτος ο Γεράσιμος Καμπίτσης (ΣΑΚΑ) με 6.96.

Ο Παναγιωτόπουλος μετά τα 60 μ. έτρεξε και στα 150 μ. και τερμάτισε πρώτος σε 15.68. Ο αθλητής στις αρχές του χρόνου νόσησε από covid-19 κι έτσι έμεινε πίσω στις προπονήσεις. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη σημερινή μου παρουσία. Η χρονιά φέτος είναι μεταβατική, αφού δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση της κατηγορίας μου. Σίγουρα θα διεκδικήσω το καλοκαίρι να πάρω μέρος στη σκυτάλη 4Χ100 μ. των Ανδρών, ενώ θα επικεντρωθώ περισσότερο και στα 200 μέτρα”, είπε ο νεαρός που γυμνάζεται με την Βασιλική Βρακά. Δεύτερος στα 150 μ. ήταν ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος) με 16.00 και τρίτος ο έφηβος Γεράσιμος Καμπίτσης (ΣΑΚΑ) με 16.03. “Είμαι πολύ χαρούμενος με τις σημερινές μου εμφανίσεις. Θα συνεχίσω τους αγώνες στον κλειστό με στόχο να πάρω μέρος και στο Βαλκανικό Κ20. Το καλοκαίρι θα αγωνιστώ και στα 200 μ.”, είπε ο Καμπίτσης, που γυμνάζεται μ τον Στέφανο Μπαρούστα. Ο Γκαραγκάνης συμμετείχε και στα 60 μ. ως συνοδός του χρυσού παραολυμπιονίκη Αθανάσιου Γκαβέλα και τερμάτισαν σε 7.10.

Στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος αγωνίστηκε ο νεαρός σφαιροβόλος Δημήτρης Αντωνάτος (ΓΕ Κεφαλληνίας), που από την περσινή σεζόν είχε δείξει τις εξαιρετικές του ικανότητες. Ο 15χρονος στην πρώτη του συμμετοχή στους αγώνες κλειστού έστειλε τη σφαίρα στα 18,57 μ., επίδοση πολύ κοντά στο 18,71 μ., που είναι το ρεκόρ του από το καλοκαίρι 2021.

Ο Αντωνάτος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στην ημερίδα του ΣΕΦ στις 13 Φεβρουαρίου. Ο αθλητής είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα διεκδικήσουν συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που θα γίνει το καλοκαίρι στην Ιερουσαλήμ. Ο Αντωνάτος είχε ακόμη βολές στα 18,08 μ., 17,48 μ., 17,58 μ., 17,57 μ., 18,37 μ. και 18,57 μ. στην έκτη και τελευταία του βολή. Ο αθλητής γυμνάζεται με τους Γρηγόρη Τζωρτζιάδη και Γιώργο Αντωνάτο στην Κεφαλονιά.

Με το δεξί ξεκίνησε τους αγώνες του στη σεζόν και ένας άλλος αθλητής της κατηγορίας Κ18, ο Ανδέας Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας). Ο νεαρός ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 2,06 μ. και βελτίωσε το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2,05 μ. από το καλοκαίρι. Στη συνέχεια ο αθλητής είχε καλές, αλλά άκυρες προσπάθειες συα 2,09 μ., ύψος που θα έχει την ευκαιρία να δει και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.  Ο νεαρός αθλητής, που γυμνάζεται με την Σίλα Γερόντα αναμένεται να είναι ένα από τους πρωταγωνιστές της εθνικής ομάδας στις διοργανώσεις της κατηγορίας Κ18. “Είμαστε ικανοποιημένοι από τον πρώτο του αγώνα, αν και θα το άλμα στα 2,09 μ. ήταν μέσα στις δυνατότητες του. Αν υπήρχε μεγαλύτερες συναγωνισμός τότε θα μπορούσε να διεκδικήσει καλύτερα άλματα. Ο επόμενος αγώνας του Ανδρέα θα γίνει το Σάββατο (5/2) στο ΣΕΦ με στόχο να κυνηγήσει την πρόκριση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20”, είπε η προπονήτρια του Σίλα Γερόντα.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών ο Αννίβας Οικονόμου (ΑΕ Μεσογείων) επικράτησε με 16,23 μ. επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Μαρία Μαγκούλια (Εν. Καζώνης – Κάλυμνος 2000) ήταν πρώτη με 15,01 μέτρα. Δεύτερη με 13,86 ήταν η Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) που ανήκει στην κατηγορία Κ20. ΣΤο μήκος των Ανδρών ο Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) ξεκίνησε τη χρονιά με 7,25 μέτρα.

Τα αποτελέσματα των αγώνων αναρτώνται στην εφαρμογή Roster Athletics track and field. Οι φίλοι του στίβου μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή σε συσκευές ios ή Android κι έπειτα να βρουν την ημερίδα πηγαίνοντας στο κουμπί αναζήτησης και κατεβαίνοντας προς τα κάτω.

Αναλυτικά αποτελέσματα

https://www.facebook.com/segas.gr/videos/668024657665884

Κατεβάστε την εφαρμογή