Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην στα Μέγαρα

 

Το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της χρονιάς θα διεξαχθεί την Κυριακή (23/1) στην περιοχή Βαρέα στα Μέγαρα.

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην Ανδρών και Γυναικών τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, όπου αθλητές και αθλήτριες μπορούν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς μέσω των ορίων και του ράνκινγκ, καθώς η διοργάνωση ανήκει στην Β κατηγορία της WA.

Τα 35χλμ. των γυναικών θα είναι το αγώνισμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού παρούσα θα είναι η όγδοη Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), καθώς και οι υπόλοιπες πρωταγωνίστριες του αγωνίσματος. Η Ντρισμπιώτη προέρχεται από την προετοιμασία στο Άστρος Κυνουρίας και θα επιδιώξει από νωρίς μια καλή εμφάνιση.

Με υψηλές προσδοκίες θα μπουν στον αγώνα και οι συναθλήτριες της στο γκρουπ του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Ν.Ιωνίας), Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) και Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός). Ντεμπούτο στην απόσταση των 35χλμ. θα κάνει η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης), που μετά τις καλές παρουσίες στα 20χλμ, θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στη μεγαλύτερη απόσταση.

Στα 35χλμ. Ανδρών έχουν δηλωθεί μεταξύ άλλων οι Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου), Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΟΦΗ), Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας) και Γιάννης Βαϊτσης (ΓΑΣ Ιλισσός).

Οι αθλητές και αθλήτριες του βάδην προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο βάδην, που θα γίνει 4-5 Μαρτίου στο Μουσκάτ του Ομάρ.

Παράλληλα με τα 35χλμ. βάδην θα διεξαχθεί και ημερίδα για αθλητές και αθλήτριές της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών, Κ23, Κ20 και Κ18. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, το οποίο έχει την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

Αναλυτικά οι συμμετοχές

Το πρόγραμμα
10.00 20χλμ. Ανδρών
10.00 10χλμ. Ανδρών Κ23, Κ20, Κ18
10.01 20 χλμ. Γυναικών
10.01 10χλμ. Γυναικών Κ23, Κ20
10.02 35χλ. Ανδρών & Γυναικών
10.04 5χλμ. Κ18 Γυναικών

Κατεβάστε την εφαρμογή