Τρεις αγώνες στο εξωτερικό και μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους αθλητές του 2021 παγκοσμίως, αφού κατάφερε να πετύχει εξαιρετικές εμφανίσεις και να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου στο αγώνισμα του.

Ο άλτης του μήκους, παρότι στη διάρκεια του 2021 αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο, αναδείχθηκε “χρυσός” ολυμπιονίκης του Τόκιο και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό.

Ο αθλητής ξεπέρασε τον περσινό τραυματισμό, ωστόσο δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα της προπόνησης του. “Σημασία έχει να κρατάς τον αθλητή υγιή ακόμη κι αν πρέπει να θυσιάσεις κομμάτι από την προπόνηση του. Αυτό κάναμε πέρυσι, αυτό κάνουμε σε μικρότερο βαθμό και φέτος”, είπε ο τομεάρχης αλμάτων και προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι.

Ο Τεντόγλου επέστρεψε από τα Γρεβενά και συνεχίζει τις προπονήσεις του στο κλειστό του ΟΑΚΑ με στόχο την διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, εκεί όπου θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση και το τρίτο σε διοργάνωση κλειστού, αφού έχει ήδη δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. “Η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Με προβληματίζει η κατάσταση με τον covid-19 και αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει στον προγραμματισμό των αγώνων. Θα ξεκινήσει τις εμφανίσεις του τον Φεβρουάριο και ο στόχος είναι να κάνει τρεις αγώνες στο εξωτερικό κι έναν στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από την πανδημία”, συμπλήρωσε ο Γιώργος Πομάσκι. Την προετοιμασία της για τους αγώνες του κλειστού συνεχίζει και η πρωταθλήτρια του τριπλούν Σπυριδούλα Καρύδη, που επίσης θα διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα για το Βελιγράδι. “Θα κάνει σίγουρα αγώνες στην Ελλάδα και ανάλογα με την κατάσταση στην Ευρώπη, θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και με μίτινγκ στο εξωτερικό”, είπε ο έμπειρος τεχνικός.

Ο Γιώργος Πομάσκι αναφέρθηκε και στην πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, η οποία μετά τους Ολυμπιακούς δεν έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της και δεν τον έχει ενημερώσει για το αν θα συνεχίσει τον αθλητισμό. “Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είπαμε να πάρει το χρόνο της, να σκεφτεί και να αποφασίσει τι θα κάνει. Από τότε δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου, ώστε να με ενημερώσει για τις προθέσεις της”.

Κατεβάστε την εφαρμογή