Συνεχίζονται με επιτυχία τα διαδικτυακά σεμινάρια της Ομοσπονδίας, στις 10/1 το πρώτο του 2022

Η Ομοσπονδία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια και τη φετινή σεζόν, μέσα από τα οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση αθλητών και προπονητών σε θέματα προπονητικής και όχι μόνο.

Την περασμένη εβδομάδα ο ΣΕΓΑΣ διοργάνωσε με μεγάλη συμμετοχή δύο ακόμη σεμινάρια. Tο πρώτο αφορούσε στην επιμόρφωση  αθλητών και αθλητριών ηλικίας 15-18 σε θέματα ντόπινγκ. Η ενημέρωση έγινε σε συνεργασία με το ΕΟΚΑΝ και οι αθλητές και αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γενικές και ειδικές γνώσεις για το θέμα.

Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Χρήστος Παπαδόπουλος και Γιώργος Μποτσκαριώβ ήταν οι εισηγητές στο 4ο σεμινάριο, στο οποίο παρουσίασαν δεδομένα από σεμινάρια της Ευρωπαϊκής στα οποία συμμετείχαν. Ο συντονιστής των ρίψεων Χρήστος Παπαδόπουλος είχε δώσει το παρών σε σεμινάριο δισκοβολίας στην Εσθονία και ο Μποτσκαριώβ σε σεμινάριο ακοντισμού στη Φινλανδία. Η συμμετοχή και ανταπόκριση των προπονητών ρίψεων στο σεμινάριο ήταν μεγάλη κι έτσι πέρα από τις εισηγήσεις έγινε και επικοδομητικός διάλογος για τεχνικά θέματα.  

Το 5ο Διαδικτυακό σεμινάριο της σεζόν, θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και θα είναι το πρώτο του νέου έτους.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των προπονητών και των αθλητών σε θέματα που αφορούν τη διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών. Εισηγήτριες του σεμιναρίου θα είναι τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του ΣΕΓΑΣ Ειρήνη Μπαμπαρούτση και Φρόσω Πατσού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή (μόνο με το πραγματικό τους όνομα) έως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους πατώντας εδώ.

Ημ/νία διεξαγωγής: Δευτέρα 10-1-22

Ώρα: 21.00-22.30

1η Εισήγηση: Το πιάτο του αθλητή: Διαφορές-δυσκολίες στη διατροφή σε εντός και εκτός έδρας διαμονή.

Εισηγήτρια: Ειρήνη Μπαμπαρούτση, PhD, κλινική Διαιτολόγος – αθλητική Διατροφολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα εθνικής ομάδας
2η Εισήγηση: Ικανότητα αναγνώρισης της ψυχολογικής εξουθένωσης των αθλητών και τρόποι αντιμετώπισής της.
Εισηγήτρια: Φρόσω Πατσού, P.hD., ψυχολόγος – Αθλητική Ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα εθνικής ομάδας στίβου

Κατεβάστε την εφαρμογή