Ο ελληνικός στίβος με δυναμική παρουσία στη “Γιορτή των Κορυφαίων” του 2021

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από τον Παύλο Γερακάρη έκανε την βράβευση στον Γιώργο Πομάσκι
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από τον δημοσιογράφο Παύλο Γερακάρη έκανε την βράβευση στον Γιώργο Πομάσκι

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής για τη “Γιορτή των κορυφαίων” του ελληνικού αθλητισμού, που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ, προκειμένου να αναδείξει τους καλύτερους και τις καλύτερες του 2021.

Σε μια όμορφη και σεμνή εκδήλωση, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου,  ο ελληνικός στίβος για μία ακόμη φορά βρέθηκε στο προσκήνιο, χάρη στις σπουδαίες εμφανίσεις των μελών του στη διάρκεια του αγωνιστικού 2021. Ο Μίλτος Τεντόγλου τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη νίκη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, καθώς και το άλμα του στα 8,60 μ., που ήταν η κορυφαία επίδοση του 2021 στον κόσμο στο μήκος. Το έπαθλο του αθλητή παρέλαβε εμφανώς συγκινημένος ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος έχει μεγάλο μερίδιο στις διαδοχικές επιτυχίες του σπουδαίου αθλητή. Κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η εθνική πόλο των ανδρών, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έκανε την βράβευση στον πρωταθλητή μας Κώστα Γκελαούζο
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έκανε την βράβευση στον πρωταθλητή μας Κώστα Γκελαούζο

Στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν και ο Εμμανουήλ Καραλής, που στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέλαβε την τέταρτη θέση και στάθηκε επάξια ανάμεσα στους κορυφαίους του αγωνίσματος. Για τη νίκη και την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών από Έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή βραβεύτηκε ο Κώστας Γκελαούζος. Ο πρωταθλητής του Μαραθωνίου στις 14 Νοεμβρίου τερμάτισε τον μαραθώνιο σε 2.16.49, που είναι η καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί από Έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή. Κορυφαίος άνδρας αθλητής για το 2021 αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εκεί όπου φιναλίστ ήταν και ο χρυσός ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου. Στην τελική τριάδα των γυναικών ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, ωστόσο νικήτρια αναδείχθηκε η αθλήτρια του τένις, Μαρία Σάκαρη. Κορυφαίος προπονητής για το 2021 ήταν ο Θοδωρής Βλάχος, σε μια κατηγορία όπου στους τρεις φιναλίστ ήταν και ο Ομοπσονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι.

Παρούσα στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ ήταν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία μάλιστα έκανε την βράβευση στον Κώστα Γκελαούζο, καθώς και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γιατρουδάκης. 

“Εχουν περάσει 40 χρόνια από την τελευταία χρονιά που στεκόμουν εδώ για να λάβω ένα βραβείο από εσάς. Είναι πολύ όμορφο που είμαι εδώ ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ πλέον  και στέκομαι δίπλα σε αυτά τα παιδιά που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε προβλήματα και να χαίρονται τις επιτυχίες τους. Ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά για τον ελληνικό στίβο με την εξαιρετική παρουσία στους Ολυμπιακούς με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο του Τεντόγλου στο μήκος. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους”, δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στο σύντομο χαιρετισμό της.
Δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού αθλητισμού η Βούλα Πατουλίδου και η Σοφία Σακοράφα στα σημερινά βραβεία του ΠΣΑΤ
Δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού αθλητισμού, η Βούλα Πατουλίδου και η Σοφία Σακοράφα στη σημερινή γιορτή του ΠΣΑΤ

Κατεβάστε την εφαρμογή