Προετοιμασίες, καλεντάρι και συνεργασία στη διαδικτυακή συνάντηση του τομέα ρίψεων

 

Η ανάγκη για συνεργασία και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους τεχνικούς τονίστηκε μεταξύ άλλων στη διαδικτυακή συγκέντρωση, που είχε
o τομέας ρίψεων στη διάρκεια της οποίας έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στα αγωνίσματα ρίψεων.

Ο τομεάρχης ρίψεων Χρήστος Παπαδόπουλος ανέλυσε στους τεχνικούς την πρόθεση της ομοσπονδίας για αναβάθμιση των αγωνισμάτων ρίψεων, μέσα από τους αγώνες και τα προπονητικά καμπ. Θέση που υποστήριξε και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία και συζήτησε με τους τεχνικούς. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό πως υπάρχει πρόθεση το φετινό Χειμερινό Ρίψεων να διεξαχθεί στην Κρήτη, προκειμένου οι καιρικές συνθήκες να είναι ευνοϊκότερες από ότι στη Β. Ελλάδα και παράλληλα να αναβαθμιστεί ο αγώνας ρίψεων “Κώστας Σπανίδης”, που γίνεται την Άνοιξη στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και οι προπονητικές συναντήσεις, με την πρώτη να διεξάγεται αρχές Ιανουαρίου στην Κύπρο. Τα γκρουπ των Μποτσκαριώβ, Παπαμαρκάκη και Μπαρλή θα βρίσκονται το ίδιο διάστημα στην Λευκωσία κι έτσι θα υπάρχει μια πρώτη ευκαιρία για κοινή προπονητική συγκέντρωση, στην οποία είναι πιθανό να συμμετάσχουν κι άλλα γκρουπ, ενώ θα δώσει το παρών και ο τομεάρχης ρίψεων. Το επόμενο καμπ θα γίνει στην Τρίπολη, μία εβδομάδα πριν το Φεστιβάλ Ρίψεων “Μανώλης Μανωλόπουλος”.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα αντανακλαστικά που έδειξε η ομοσπονδία όταν έγινε αίτημα για την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις ρίψεις. Η συγκέντρωση των τεχνικών έγινε λίγες μόλις ημέρες από τον θάνατο του προπονητή Γιάννη Φραγκογλου και δεν ήταν δυνατό να μην υπάρξει σχετική αναφορά στην απώλεια του. Τόσο ο τομεάρχης, όσο και ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου τόνισαν την ανάγκη οι προπονητές να στηρίξουν, αν τους ζητηθεί, τον νέο τεχνικό που θα αναλάβει το γκρουπ των ριπτών που είχε ο Φράγκογλου στις Σέρρες και τους ίδιους τους αθλητές. “Είναι σημαντικό να έχουμε τα τηλέφωνα μας ανοιχτά και να δείξουμε τη συμπαράσταση μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός διευθυντής ενημέρωσε τους προπονητές πως σε περίπτωση που η ομοσπονδία έχει δυνατότητα να αναβαθμίσει στην WA κάποιους από τους αγώνες της για το 2022 θα προτείνει μεταξύ άλλων δύο ριπτικές διοργανώσεις, προκειμένου να ανέβει και η βαθμολογία τους στο σύστημα ράνκινγκ. 

“Στόχος μας είναι στις συναντήσεις αυτές να μετέχουν σταδιακά και σωματειακοί προπονητές που έχουν δίνει το έργο τους και είναι πιθανό να αποτελέσουν τους επόμενους ομοσπονδιακούς. Θεωρώ πως χρέος μας είναι να ετοιμάσουμε και τη νέα γενιά προπονητών”, είπε ο Χρήστος Παπαδόπουλος και κατέληξε λέγοντας: “Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή Κώστα Σταθελάκο, ο οποίος ζει στην Κύπρο που μας βοήθησε με την αγορά των οργάνων και μας διευκόλυνε και για την αποστολή τους, καλύπτοντας ο ίδιος το κόστος”.

Κατεβάστε την εφαρμογή