Δουβλίνο 2021: Φινάλε με τις Μαρινάκου και Ασημακοπούλου στις Γυναίκες

 

Η Αναστασία Μαρινάκου και η Κατερίνα Ασημακοπούλου εκπροσώπησαν τη χώρα μας στα 8χλμ. Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που έγινε σήμερα στο Δουβλίνο.

Οι δύο αθλήτριες  μπορεί να μην έχουν ανάλογη εμπειρία από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού η πρώτη προέρχεται από μικρότερες αποστάσεις και η δεύτερη από τον μαραθώνιο, ωστόσο προσπάθησαν να αποκομίσουν όλα τα οφέλη από τη συμμετοχή σε έναν τέτοιο αγώνα και να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η Μαρινάκου τερμάτισε στην 68η θέση σε 31.35 και η Ασημακοπούλου την ακολούθησε στην 69η με 31.44 κάνοντας αμφότερες καλή παρουσία και στρέφοντας πλέον την προσοχή τους στα βασικά τους αγωνίσματα. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Καρολάιν Γκρούνταλ με 26.34 και ακολούθησαν οι Μπάχτα (Σουηδία) και Ρεχ (Γερμανία) με 36.44 και 26.53, αντίστοιχα.

Ο Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν ήταν, όπως αναμενόταν, ο πρωταγωνιστής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ανωμάλου δρόμου στο Δουβλίνο. Ο Νορβηγός αναδείχθηκε νικητής στους Άνδρες επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά την αγωνιστική του ανωτερότητα. Ο ολυμπιονίκης του Τόκιο τερμάτισε σε 30.15 και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κενυάτη Αράς Καγιά που τρέχει για την Τουρκία και τερμάτισε σε 30.29, αλλά και στον Γάλλο Τζίμι Γκρεσιέ, που ήταν τρίτος με 30.34.

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή