Τιμητικές βραβεύσεις με βαθιά μηνύματα και συμβολισμούς

Ξεχωριστές στιγμές την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στο Καλλιμάρμαρο αποτέλεσαν οι βραβεύσεις, που έγιναν από τον ΣΕΓΑΣ σε προσωπικότητες που είτε είχαν μια ξεχωριστή προσφορά, είτε με τη δράση τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς την κοινωνία.

Πρώτο τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης και καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Κώστα Βαρώτσο. Ο ΣΕΓΑΣ θέλησε να τον τιμήσει για το έργο του, το οποίο προσέφερε αφιλοκερδώς, και το οποίο κοσμεί το μετάλλιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε μέσα στον χώρο του Σταδίου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Τιμητική διάκριση δόθηκε και στον ηθοποιό και υπερμαραθωνοδρόμο, Άγη Εμμανουήλ, ο οποίος ξεκίνησε από την Πνύκα στις 11 Αυγούστου και κατέληξε στη Γλασκώβη, την 1η Νοεμβρίου 2021, τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η 26η Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή «COP26». Ο Άγης Εμμανουήλ έτρεξε συνολικά 2.421 χλμ, δηλαδή έπρεπε να ολοκληρώνει έναν μαραθώνιο την ημέρα για να πετύχει τον στόχο του. Τη βράβευση έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης.

Αργότερα μέσα στην ημέρα ακολούθησαν οι βραβεύσεις των Γιώργου Θεοχάρη και Απόστολου Βαφειάδη καθώς ο ΣΕΓΑΣ θέλησε με τις συγκεκριμένες επιλογές να εκφράσει τη συμπαράσταση του προς όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του κόσμου που δίνουν άνιση μάχη με τον Covid-19, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους όσους νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε κάποια κλινική σε όλα τα νοσοκομεία του πλανήτη. Ο Γιώργος Θεοχάρης και ο Απόστολος Βαφειάδης σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών έτρεξαν μαζί (δρομέας με αμαξίδιο και συνοδός) στην virtual έκδοση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 22 Νοεμβρίου 2020 διανύοντας 42,195 μ. γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Η απονομή έγινε από τον Ταμία του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Λιούμπα και το μέλος του ΔΣ, Κώστα Τριαντάφυλλο.

Κατεβάστε την εφαρμογή