Την Τετάρτη στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάζεται το συλλεκτικό μετάλλιο του ΑΜΑ από τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο

Η συνέντευξη Τύπου για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ, θα γίνει την Τετάρτη (10/11, 13.30) παρουσία όλων των θεσμικών εκπροσώπων, στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο.

Στην διάρκεια της θα αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες, που θα αφορούν στον αγώνα και στις παράλληλες δράσεις, αλλά θα παρουσιαστεί και το μετάλλιο του Μαραθωνίου, το οποίο επιμελήθηκε ο γλύπτης και καθηγητής Κώστας Βαρώτσος, ο οποίος μάλιστα θα είναι στο πάνελ των ομιλητών.

Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο της σειράς, που ξεκίνησε το 2019 κι είχε ως θέμα τη Μάχη του Μαραθώνα και έφερε την υπογραφή του Αλέκου Φασιανού. Ο “Θρυλικός Ημεροδρόμος του 490 π.Χ.” ο οποίος ξεψύχησε μεταφέροντας το νικητήριο μήνυμα στην Αθήνα και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση Μαραθωνίου δρόμου αποτέλεσε την κεντρική ιδέα πάνω στην οποία εστίασε ο διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης και καθηγητής το τμήμα Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Βαρώτσος για την εικαστική σύνθεση του μεταλλίου που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν.

Στην άλλη όψη του στρογγυλού μεταλλίου – δημιουργία του σχεδιαστή βιομηχανικών προϊόντων Σπύρου Κίζη του KIZI Design Studio- απεικονίζεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και αναγράφεται ο αγώνας στον οποίο συμμετέχει ο κάθε δρομέας.

Τόσο ο Σπύρος Κίζης όσο και οι εικαστικοί προσφέρουν το έργο τους αφιλοκερδώς προς τον ΣΕΓΑΣ και τον Μαραθώνιο Αθήνας, για να στηρίξουν την προβολή της πολύτιμης κληρονομιάς του Μαραθωνίου και το τεράστιο κοινωνικό του ρόλο παγκοσμίως.

Στη συνέντευξη της Τετάρτη θα παραβρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σοφία Σακοράφα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενακης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο προϊστάμενος του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου και ο Τεχνικός Διευθυντής του ΑΜΑ, Ηλίας Ζαχαρόγιαννης.

Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι η παρουσία των δύο αθλητών μας, που σε λίγα 24ωρα θα πάρουν θέση εκκίνησης στον ιστορικό αγώνα. Στο πάνελ των ομιλητών θα βρεθεί ο τρεις φορές νικητής στο πρωτάθλημα Μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος, πρόσφατα νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, και η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Οι δύο πρωταγωνιστές θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα και τα άμεσα αγωνιστικά τους σχέδια.

Κατεβάστε την εφαρμογή