Πηγή Τρικάλων- Δουβλίνο: Ένα… πρωτάθλημα δρόμος

Με τα μάτια στραμμένα στο Δουβλίνο θα ακούσουν οι αθλητές και αθλήτριες, που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, την πιστόλια του αφέτη.

Όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έγινε σήμερα στην Πύλη, η διοργάνωση της Κυριακής (31/01) θα αποτελέσει βασικό κριτήριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος που θα γίνει στο Δουβλίνο.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα εμφανώς χαρούμενη και συγκινημένη, που επέστρεψε στη γενέτειρα της,  μίλησε για τη διοργάνωση, αλλά και γενικότερα την πόλη των Τρικάλων που πολλές φορές στο παρελθόν έχει αγκαλιάσει διοργανώσεις στίβου. Μαζί της στο πάνελ των ομιλητών ήταν τόσο ο Θεσσαλός, Λάμπρος Παπακώστας, όσο και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Πύλης, Σωτήρης Αγγέλης.
“Είναι μεγάλη η χαρά που είμαι εδώ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Σας ευχαριστούμε που με τη δική σας προσπάθεια, όλα είναι έτοιμα για ένα ακόμη σπουδαίο γεγονός. Τα Τρίκαλα έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν την αγάπη τους για το στίβο και την ικανότητα τους να διοργανώνουν σπουδαίους αγώνες. Σε ό,τι αφορά στο ΣΕΓΑΣ είμαστε θετικοί στο μέλλον να δούμε εκ νέου συνεργασίες για τη διεξαγωγή αγώνων”, είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Πύλης, Σωτήρης Αγγέλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, είπε:  “Είμαστε διατεθειμένοι στο μέλλον να αναλάβουμε τη διοργάνωση και άλλων αγώνων” και αναφερόμενος στην Σοφία Σακοράφα και στον Λάμπρο Παπακώστα, είπε: “Για εμάς θα είστε πάντα η Σοφία και ο Λάμπρος. Δύο αθλητές που ξεκίνησαν από την περιοχή μας και εξελίχθηκαν σε σπουδαίους αθλητές και προσωπικότητες”.

Στην αθλητική ιστορία της περιοχής στάθηκε ο Λάμπρος Παπακώστας, ο οποίος τόνισε: “Αρχικά ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς για τη συμβολή τους στη διοργάνωση. Τα Τρίκαλα είναι ένας τόπος που έχει βγάλει και συνεχίζει να παράγει αθλητές υψηλού επιπέδου και αυτό δείχνει την αγάπη του για τους αθλητές και τον αθλητισμό γενικότερα”.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Χαχάμης ευχαρίστησε τον Δήμο για τη συμβολή του στη διοργάνωση, ενώ ο τεχνικός σύμβουλος της περιοχής Θανάσης Μπουλογεώργος αναφέρθηκε στο επίπεδο των αγώνων. ” Είναι ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ένας αγώνας  αθλητικής και πολιτιστικής αξίας. Ο ΣΕΓΑΣ παρά τις δυσκολίες της εποχής συνεχίζει και στηρίζει την επαρχία μέσα από την ανάθεση αγώνων”.

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ακόμη ο τοπικός πρόεδρος της Πηγής Τρικάλων, Χρήστος Μαυρογιάννης, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο αθλητικό κέντρο και να παρακολουθεί την προσπάθεια των αθλητών. Την ικανοποίηση τους για τη διεξαγωγή του αγώνα εξέφρασαν  ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Πύλης, Κώστας Δούλαλας, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Ζούρτος και ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Ζιάκας.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν την πεποίθηση τους η περιοχή των Τρικάλων να αναλάβει στο μέλλον διεθνείς διοργανώσεις, που θα προβάλουν την περιοχή πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής στην Πηγή Τρικάλων. Η προσπάθεια αθλητών και αθλητριών θα μεταδοθεί ζωντανά σε livestreaming μετάδοση, από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο YouTube.

Κατεβάστε την εφαρμογή