Δουβλίνο και ανοιχτός στίβος οι στόχοι του Μάριου Αναγνώστου

Ο Μάριος Αναγνώστου αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια το ανερχόμενο όνομα στις μεγάλες αποστάσεις στη χώρα μας.

Οι σταθερές του εμφανίσεις, η συνεχής βελτίωση του και η επιμονή του στη σκληρή δουλειά του επιτρέπουν να σκέφτεται θετικά το μέλλον του στους στίβους εντός και εκτός συνόρων. Ο 22χρονος αθλητής του Σάββα Κουμπούρα προετοιμάζεται με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος (Δουβλίνο, 12/12), αλλά έχει ήδη στην άκρη του μυαλού του και τους αγώνες του ανοιχτού. Δεδομένο του ότι πλέον ανήκει στην κατηγορία των Ανδρών θα επικεντρωθεί κυρίως στα 10.000 μ. με στόχο να διεκδικήσει τη συμμετοχή του – όσο δύσκολη κι αν φαντάζει – στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

“Έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό ανωμάλου όπου ελπίζω να είμαι σε καλή κατάσταση, ενώ έπειτα θα παρουσιαστώ στο στρατό προκειμένου να υπηρετήσω τη θητεία μου. Είναι πιθανό να έχω κάποιες εμφανίσεις και στον κλειστό στίβο, ωστόσο απώτερος στόχος μου είναι να παρουσιάσω μια καλή εικόνα στον ανοιχτό”, είπε ο Αναγνώστου που το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε την 9η θέση στα 10.000 μ. στο Ευρωπαϊκό Κ23 και την 12η στην ίδια διοργάνωση στα 5.000 μέτρα.

Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ στα 10.000 μ. 29.36.64 από το 2019 και 14.06.94 στα 5.000 μ. από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 φέτος στο Ταλίν.

Κατεβάστε την εφαρμογή