Το γκρουπ του Γιώργου Μποτσκαριώβ θέλει να δώσει συνέχεια στις εμφανίσεις του 2021

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για τους αγώνες της επόμενης χρονιάς έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό οι αθλητές και αθλήτριες της ομάδας του Γιώργου Μποτσκαριώβ.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης, η Ελίνα Τζένγκο, η Σοφία Κεσσίδη, η Αναστασία Ντραγκομίροβα και ο Τάσος Λατιφλάρι θέτουν εκ νέου υψηλούς στόχους, προκειμένου να δώσουν συνέχεια στις παρουσίες του 2021. Στο σύνολο τους οι αθλητές και αθλήτριες του ομοσπονδιακού τεχνικού κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, κατακτώντας μετάλλια και καλά πασαρίσματα στους τελικούς των κορυφαίων διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Η Τζένγκο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 στον ακοντισμό,  ενώ ήταν δεύτερη στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο Κ20 του Ναϊρόμπι. Με μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 ολοκλήρωσε την παρουσία του στις ηλικιακές κατηγορίες ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο οποίος ήταν τρίτος στη σφαιροβολία  στη διοργάνωση του Ταλίν. Τόσο ο Μουζενίδης όσο και η Τζένγκο έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες τις Πανεπιστημιακές τους υποχρεώσεις τις οποίες συνδυάζουν με τις προπονήσεις τους. “Τα δύο παιδιά ξεκίνησαν μαθήματα στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και παράλληλα συνεχίζουν τις προπονήσεις ενόψει των αγώνων του 2022. Ο Οδυσσέας θα μπει και στον κλειστό, ωστόσο ο στόχος για εκείνον είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Μόναχο. Με στόχο τη συμμετοχή του στην ίδια διοργάνωση θα προετοιμαστεί και ο Τάσος Λατιφλάρι, που φέτος πέτυχε 19,78 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ του στη σφαιροβολία. Η Ελίνα στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία Κ23 θα κυνηγήσει τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία τόσο στο Παγκόσμιο Ανδρών- Γυναικών στο Όρεγκον όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου”, είπε ο Μποτσκαριώβ.

Η Σοφία Κεσσίδη το 2020 έριξε το βάρος της στις σχολικές υποχρεώσεις και κατάφερε να εισαχθεί στη Φαρμακευτική.  Η αθλήτρια το 2021 απαλλαγμένη από το βάρος του διαβάσματος επέστρεψε δυνατά στις προπονήσεις κι έφτασε στην τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κ20. “Η Κεσσίδη φέτος γυμνάστηκε κανονικά και κατάφερε να πετύχει τις επιδόσεις που μπορούσε. Θεωρώ πως είναι μια αθλήτρια που σύντομα θα ρίξει 55,00 μ. με 56,00 μέτρα στην δισκοβολία”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός για την 20χρονη. Στο αγώνισμα των συνθέτων επιστρέφει από φέτος η Αναστασία Ντραγκομίροβα, μετά το διάλειμμα ενός έτους από το αγώνισμα (το 2021 έκανε σφαιροβολία και ήταν έκτη στο Παγκόσμιο Κ20). “Έχουν περάσει 13 μήνες από το χειρουργείο στο γόνατο της. Το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί παρόλα αυτά για την ώρα κινούμαστε προσεκτικά, προκειμένου να αποφύγουμε οποιαδήποτε υποτροπή. Θα κάνει αγώνες και στον κλειστό, ωστόσο ο μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο Κ20 που θα γίνει το καλοκαίρι στο Κάλι της Κολομβίας”, κατέληξε ο προπονητής.

Κατεβάστε την εφαρμογή