Ξεκίνημα με υψηλές προσδοκίες και αναβαθμισμένο προπονητήριο

Ολοκληρωτικά αλλαγμένο μοιάζει τα τελευταία 24ωρα το προπονητήριο ρίψεων, που χρησιμοποιούν οι σφυροβόλοι του Κωστή Παπαμαρκάκη, στα Χανιά.

Χάρη στις ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, το προπονητήτιο σφυροβολίας απέκτησε την μορφή που έπρεπε, γεγονός που θα αναβαθμίσει τις συνθήκες προπόνησης των αθλητών και αθλητριών.

“O Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκος Καλογερής, συνέβαλε ώστε να καθαριστεί και να στρωθεί το προπονητήριο που κάνουμε την προετοιμασία μας, που πλέον έχει την μορφή προπονητηρίου και όχι χωραφιού. Παράλληλα φτιάχτηκε και ο κλωβός και η εγκατάσταση είναι όπως θα έπρεπε. Ευχαριστώ πολύ και την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Χανίων για την βοήθεια που μας παρέχουν”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Χρήστο Φραντζεσκάκη, ο οποίος ήδη ξεκίνησε την προετοιμασία του για τις διοργανώσεις του 2022.

“Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τον Χρήστο, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της είχε ενοχλήσεις στο γόνατο. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορέσει να κάνει προπόνηση όπως θέλαμε. Παράλληλα η ενόχληση που ένιωθε τον κράταγε πίσω στο ξεκίνημα της βολής και του δημιουργούσε αυτόματα κάποια προβλήματα στην τεχνική, τα οποία ευτυχώς δεν υιοθετήθηκαν. Επίσης η περσινή χρονιά είχε κι ένα άλλο έντονο χαρακτηριστικό, τους πολλούς αγώνες. Ο Χρήστος το καλοκαίρι έκανε 11 αγώνες και αυτό ήταν καινούριο για εκείνον. Τον περασμένο μήνα ανέβηκε στην Αθήνα όπου με τις οδηγίες του γιατρού της Ομοσπονδίας, Διονύση Χίσσα, ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης. Έτσι ξεκινήσαμε την προπόνηση δίχως να έχει ενοχλήσεις”.

Ο Φραντζεσκάκης το καλοκαίρι έστειλε τη σφύρα στα 76,85 μ., κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο αθλητής έχει θέσει υψηλούς στόχους και για το 2022, αφού θα επιδιώξει συμμετοχή και διάκριση, τόσο στο Παγκόσμιο του Γιουτζίν, όσο και στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Την προετοιμασία τους για την επόμενη χρονιά ξεκίνησαν και τα επόμενα μέλη της ομάδας του Παπαμαρκάκη, ανάμεσα σε αυτούς, ο “ασημένιος” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 Ορέστης Ντουσάκης, ο οποίος από φέτος θα ανήκει στην κατηγορία Κ23. Ο αθλητής έχει φτάσει το ατομικό του ρεκόρ στα 78,07 μ. (6κ.) , ενώ με την αντρική σφύρα έχει πετύχει 69,06 μέτρα. 

Με υψηλές προσδοκίες ξεκίνησε την προετοιμασία της και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη, που το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του 2022. Η 17χρονη το 2021 έκλεισε τη χρονιά με βολή στα 66,47 μ. (3κ.) και 57,07 μ. με τη σφύρα των γυναικών (4κ.). Με τον Κωστή Παπαμαρκάκη γυμνάζεται και ο Ιβάν Μενγκλεμπέη, που είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια στα μετάλλια του πανελληνίου πρωταθλήματος. 

Κατεβάστε την εφαρμογή