Στην Βουλή των Ελλήνων οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τιμητική συνεδρίαση για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο έγινε σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.

Οι αθλητές και αθλήτριές που κατέλαβαν μέχρι την όγδοη θέση τους Αγώνες του Τόκιο ήταν προσκεκλημένοι στη σημερινή εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να τιμηθούν από τον πρόεδρο της Bουλής, Κώστα Τασούλα για τις επιτυχίες τους και την προσπάθεια τους, με το μετάλλιο της Βουλής.

Στο βήμα, για να παραθέσουν την εμπειρία της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέβηκαν οι Λευτέρης Πετρούνιας από τους κρίκους, η Ελισάβετ Τελτσίδου από το τζούντο και ο Μάνος Ζερδεβάς από το πόλο, οι οποίοι εκπροσώπησαν τους συναθλητές τους. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η όγδοη ολυμπιονίκης του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με τον προπονητή της Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, αλλά και ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του “χρυσού” Ολυμπιονίκη στο μήκος, Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ευχαρίστησε τους αθλητές, που το καλοκαίρι, εν μέσω πανδημίας και κλιματικής κρίσης, χάρισαν στον ελληνικό λαό μεγάλες χαρές και υπερηφάνεια.

Με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της Βουλής μίλησε στους εκλεκτούς καλεσμένους η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που μεταξύ άλλων είπε: “Καλωσορίζω τους αθλητές μας, τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και τους προπονητές τους. Δεν κρύβω ότι θα προτιμούσα να βρίσκομαι από την άλλη πλευρά, μαζί με τους τιμώμενους αθλητές. Όχι απαραιτήτως σαν τιμώμενη, αλλά σαν ενεργή αθλήτρια μιας κι ακόμα δρω και συμπεριφέρομαι με τις βιωματικές κατακτήσεις του αθλητισμού. Αγαπητοί συναθλητές και συναθλήτριες, σήμερα τιμάσθε, από όλους όσους έχουν κερδίσει ή που έχουν να κερδίσουν από εσάς. Τιμάσθε στην βάση συμφερόντων, ευτυχώς υγιών. Τιμάσθε από όλους που σας ζηλεύουν, ευτυχώς επειδή θα ήθελαν να είναι στη θέση σας. Από τις αρχές του Κράτους, επειδή είστε ό,τι πιο αντικειμενικά ωραίο έχουν να επιδείξουν, ασχέτως αν δε οφείλεται μόνο σε αυτές. Από τους παράγοντες, γιατί διά της τεθλασμένης, δικαιώνονται. Από τους γονείς σας, γιατί αντλούν δικαίωμα από εσάς, να καμαρώνουν οι ίδιοι. Και σήμερα, στο ναό της Δημοκρατίας, από τους εκλεγμένους να την υπηρετούν και να την προάγουν. Τιμάσθε από όλους εμάς, γιατί μας δίνετε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε, έστω και κατ’ επίκληση, αξίες και ιδανικά, που έχουμε ορκισθεί να υπηρετούμε”.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα τα τέσσερα μετάλλια, που κατέκτησε η χώρα μας, αλλά και τους συνολικά 14 αθλητές μας, που βρέθηκαν στην πρώτη 8άδα. Παράλληλα ζήτησε από την Πολιτεία να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξασφάλισης επαγγελματικής αποκατάστασης των εν ενεργεία διακεκριμένων αθλητών μας ώστε να συνεχίσουν απερίσπαστοι να προετοιμάζονται για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις παροχές και τα προνόμια των αθλητών.

Κατεβάστε την εφαρμογή