8η στον κόσμο η Ράπτη, 9η η Κάσσου. Έπεσε η αυλαία στο Παγκόσμιο Κ20

Με δύο ακόμη επιτυχίες για την αποστολή του ΣΕΓΑΣ έπεσε η αυλαία στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας ξημερώματα Κυριακής για την Ελλάδα.

9η στα 5.000μ η Μαρία Κάσσου

Μετά την όγδοη θέση στα 3.000μ η Μαρία Κάσσου με εξαιρετική εμφάνιση και στα 5.000μ τερμάτισε στην 9η θέση με επίδοση 16.37.09.  Μια θέση που πιθανώς να ήταν καλύτερη μετά το σπρώξιμο και την πτώση της στην κούρσα. Όμως η πρωταθλήτριά μας έδειξε τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα, συνέχισε και τερμάτισε στην 9η θέση και μάλιστα τρίτη Ευρωπαία!

Σε μια κούρσα με 19 αθλήτριες και τη συμμετοχή αθλητριών από χώρες με παράδοση στις μεγάλες αποστάσεις η 18χρονη ταλαντούχα αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ είχε μια επιτυχημένη παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τερματίζοντας στην 8η και 9η θέση σε δύο αγωνίσματα.   

8η στο τριπλούν η Ράπτη

Βελτίωση τη θέση της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα η Σωτηρία Ράπτη και από την 10η που ήταν στο προηγούμενο πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι 2021 φέτος στο Κάλι κατέκτησε την 8η θέση.   

Η αθλήτρια της Δέσποινας Παπαβασιλάκη που αγωνίστηκε ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, ξεκίνησε τις προσπάθειές της με άκυρο άλμα. Στη συνέχεια είχε άλμα στα 12.81 και στο τρίτο προσγειώθηκε στα 13.00μ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (13.11μ).

Το άλμα αυτό της έδωσε την 8η θέση και συνέχισε τις προσπάθειές της για κάτι καλύτερο. Στη συνέχεια το πάλεψε για κάτι καλύτερο, πέτυχε 12.95μ, 12.94μ και 12.78μ μένοντας στην 8η θέση στον κόσμο.     

Ε Δ Ω μπορείτε τα αποτελέσματα και τις λίστες εκκίνησης με τις επιδόσεις (ατομικό και φετινό ρεκόρ) των συμμετεχόντων.

Οι φίλοι του στίβου θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι της WA στο Youtube και στο Facebook.

Κατεβάστε την εφαρμογή